38. kolo
20.05.2017 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - Montpellier HSC 2:0

Angers zakončilo ligovou sezonu výhrou nad Montpellierem. To před finále Coupe de France určitě pomůže, ale otázka je, jestli bude sebevědomí stačit i na obhájce prvenství, tedy celek PSG.

Hodně se spekulovalo, jak SCO přistoupí k tomuto mači. Přeci jen v tabulce Ligue 1 už si nemohlo o mnoho polepšit. Hráči však nic nepodcenili, i když to trvalo až do závěrečné desetiminutovky, než se prosadili. První pokus si na konto ovšem připsal Famara Diédhiou už v 6. minutě. Geoffrey Jourdren byl pozorný a o nějakých 180 sekund později ani zasahovat nemusel, neboť Vincent Manceau mířil vedle.

Dále se ve vyložené pozici ocitnul Cheich N’Doye, jenže trestuhodně svou příležitost zahodil. Po třiceti minutách se připomenul Nicolas Pépé, avšak i jeho šanci chyběl malý kousek k tomu, aby skončila pod břevnem. Také po změně stran to byla v celku jednostranná záležitost. Přitom, co se střel mezi tři tyče týče, bylo to po závěrečném hvizdu 5:5. Nicméně ty v podání borců z Montpelliru byly spíše z kategorie propagačních.

Za jedinou skutečnou výjimku lze považovat snad akorát pokus Isaaca Mbenzy, který tak trochu hokejově vyrážel Alexandre Letellier. Následně dvakrát v koncovce selhal Karl Toko Ekambi, takže svůj sezonní účet zakončil na sedmi brankách, což z něj stejně činí nejlepšího střelce týmu. V 77. minutě byl hodně blizoučko prvnímu zásahu N’Doye, leč brankář hostujícího celku předvedl výtečný zákrok.

V 82. minutě však domácí sehráli rychlou akci, na jejímž konci byl centr Toko Ekambiho z pravé strany a Jonathan Bamba zblízka uklízel nekompromisně pod břevno - 1:0. V minutě osmaosmdesáté si balon sebral Flavien Tait. Prosmýknul se jak kolem Bryana Passiho, tak kolem Lukáše Pokorného a tváří v tvář Jourdrenovi volil přízemní řešení - 2:0. Pro Moulinův tým z toho nakonec bylo dvanácté místo, MHSC skončili ještě o tři příčky pozadu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele