14. kolo
27.11.2016 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - AS Saint-Étienne 1:2

Fotbalisté Saint-Étienne dokázali zvládnout úlohu mírného favorita na půdě konkurenčního Angers a díky dvěma brankám ve druhém dějství zvítězili 2:1. Domácí přitom hned v úvodu neproměnili pokutový kop, krátce po čtvrthodině hry se dokonce dostali do vedení. Nicméně po změně stran byli aktivnější hosté, a nakonec vývoj otočili. V tabulce Ligue 1 se AS posunulo na osmé místo s jednadvaceti body, Angers je desáté s osmnácti body.

SCO se mohlo dostat do vedení už ve 12. minutě, kdy zahrávalo penaltu. Ta byla nařízena po držení Daba, jeho zákrok byl navíc oceněn žlutou kartou. Míč si následně postavil Famara Diédhiou a mířil dobře po zemi k levé tyči, ovšem brankář Ruffier vystihl směr střely a fantasticky jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Domácí se přeci jen dokázali prosadit o šest minut později, kdy je svou druhou trefou v letošním ročníku dostal do vedení Nicolas Pepe.

Ten skóroval po rychlém přečíslení a následné přihrávce od Capelleho, obešel gólmana Ruffiera a z mírného úhlu rozvlnil síť. Až do konce první půle se nic zajímavého nepřihodilo, devět minut po přestávce mohl zvýšit vedení Angers Pavlovič. Ten po závaru vypálil z osmi metrů, avšak Ruffier dokázal jeho pokus zlikvidovat. Hosté z ničeho nic vyrovnali v 59. minutě, do listiny střelců se poprvé v této sezóně zapsal Florentin Pogba.

Šestadvacetiletý obránce si naběhl na zadní tyč po pasu Saiveta z pravé strany a zblízka propálil gólmana Michela. Saint-Étienne rozhodlo o svém tříbodovém zisku zhruba o dvacet minut později, rozdílovou trefu vsítil v 77. minutě Oussama Tannane. Ten se po dobré práci Malcuita a následné přihrávce prosmýkl na pravé straně a poté vypálil po zemi přesně ke vzdálenější tyči, Michel se po balónu natahoval marně.

V poslední minutě zápasu mohl definitivně rozhodnout o výhře hostujícího celku Roux, jenž se dostal do dlouhého samostatného úniku. Nicméně z hranice pokutového území vyběhnutého Michela nepropálil, domácí strážce fantasticky vyrazil míč před sebe. V šesté nastavené minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Malcuit, ale tento moment už neměl na výsledek žádný vliv. Angers ve vloženém kole zavítá na půdu vysoce favorizovaného PSG, Saint-Étienne přivítá ve středu Marseille.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele