33. kolo
09.04.2016 20:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - SC Bastia 4:0

Kdepak, Toulouse v žádném případě není z kola ven. Svěřenci Pascala Dupraze stejně jako loni na poslední chvíli utíkají hrobníkovi z lopaty; dnes si v důležitém zápase vyšlápli na Bastii, které nadělili hned čtyři branky a výrazně tak posílili svoje šance na záchranu. Všechny góly padly během pouhých třiadvaceti minut ve druhé půli; trefili se Ben Yedder (57', 80'), Braithwaite (62') a Trejo (70'), zatímco hosté museli dohrávat o desíti.

Probuzení Ben Yeddera s Braithwaitem se nakonec dost možná ukáže jako Duprazův klíčový úspěch; dnes však sebevědomí sálalo z celého týmu, nejen z elitního útočného dua. První šanci si připsal bek Francois Moubandjé, který z dobré pozice pálil těsně nad; poté už Ben Yedder donutil gólmana Jeana-Louise Léku k prvnímu zásahu.

Na otevření skóre si ale fanoušci - a Ben Yedder - museli počkat až do druhého dějství. Celou akci vymyslel Alexis Blin, který se probil přes dva strážce a nahrát Regattinovi; marocký záložník neváhal a okamžitě vybídl ke skórování uznávaného kanonýra, jenž si nedělal příliš starostí a s ledovým klidem propálil Léku. Také o pět minut později sehrál Ben Yedder klíčovou úlohu; tentokrát se převtělil v asistenta, když zpracoval Didotův pas a vrátil míč do palebné pozice kolegovi Braithwaitemu.

Za stavu 0:2 to s šancemi Korsičanů vypadalo už tak dost špatně (ostatně sami se do zápasu vlastně nikdy ani nedostali), definitivním hřebíčkem do rakve však bylo až vyloučení Yannicka Cahuzaca z 67. minuty. Tím Bastia ztratila poslední naděje na důstojný výsledek a Toulouse v poklidu přidalo další dva góly: na 3:0 zvyšoval po pouhé minutě pobytu na hřišti střídající Trejo, který si narazil s Ben Yedderem a pravačkou přesně zakončil, finální úder pak zasadil sám nejlepší klubový střelec. Jeho přesná střela po přihrávce veterána Sirieixe byla jeho už čtrnáctým gólem v sezoně a šestým v posledních šesti zápasech.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele