29. kolo
06.03.2016 17:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Nantes 4:1

Mělo to být vyrovnané derby dvou pohárových kandidátů, místo toho ale domácí Rennes vedlo nad Nantes už v poločase 4:0. Svěřenci Rollanda Courbise sice dohrávali v deseti, jasnou výhru 4:1 jim to ale nezkazilo. Hrdinou zápasu se stal teprve osmnáctiletý zázrak Ousmane Démbélé, který zaznamenal první hattrick v kariéře..

Skauti několika klubů Premier League, kteří byli kvůli Dembélému dnes přítomni v publiku, se ani nestačili pohodlně usadit a mladý křídelník už slavil první branku; do konce poločasu pak přidal ještě dvě, čtvrtý gól si přispal Kamil Grosicki. Rennes nepoložila ani nevydařená druhá půle, v níž skóroval hostující Adryan a Giovanni Sio dostal červenou kartu. Nantes prohrálo vůbec poprvé od loňského listopadu (po 13 zápasech), naopak Les Rouge et Noir výrazně podpořili svoje šance na Ligu mistrů.

Domácí si od prvních vteřin nebrali servítky. Už v první minutě zahrávali přímý kop, který sice Alejandro Bedoya hlavou odvrátil, míč se však na kraji vápna snesl k Dembélému a ten pohotovou ranou otevřel skóre. Drtivý nástup podpořil po čtvrthodině hry Grosicki, který zpracoval Danzého pas a překonal brankáře Rémy Rioua podruhé.

A to stále nebylo vše. Hráči Nantes působili, jako by se k zápasu ani nedostavili; naopak domácí byli vyloženě při chuti. Další gól přidal opět Dembélé, jehož přímý kop nachytal tragicky spící obranu Les Canaris na švestkách; míč zaplul přímo do sítě. Ještě se po něm natahoval Cheikh M'Bengue, dráhu letu ale nezměnil. Bylo vůbec s podivem, jak jindy bezchybná obrana Nantes kolabovala pod tlakem. Talentovaný křídelník dokonce zahodil dvě gólovky ještě předtím, než dokonal hattrick - po pasu Sia si poradil s bránícím Lorikem Canou a přízemní střelou zvýšil na 4:0.

S tímto náskokem v kapse bylo nejspíš pochopitelné, že po změně stran Rennes trochu ubralo plyn. Čestný gól hostů zaznamenal po hodině hry Adryan, který z první proměnil Thomassonův pas, na nějaký obrat už bylo ale pozdě. Ani červená karta pro Sia, který se v 66. minutě poroučel ze hřiště po faulu na Sabalyho, už nic nezměnila. Zbytek zápasu se tak už pouze dohrával (pouze hostující Bammou v nastavení ještě trefil tyč).

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele