20. kolo
09.01.2016 20:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Stade Rennes - FC Lorient 2:2

Bretaňské derby nabídlo nakonec slušnou gólovou podívanou a také asi konečný spravedlivý výsledek. Lorient vstoupil do utkání skvěle a už po 22 minutách vedl o dvě branky. Jenže Rennes se za tohoto stavu nevzdalo a dvěma trefami v poslední desetiminutovce první půle vyrovnalo. Po přestávce již k žádnému důležitému momentu nedošlo.

Oba týmy i po této remíze zůstaly v kontaktu s pohárovými příčkami. Každopádně domácí určitě nemohou být spokojeni s aktuální bilancí před vlastními fanoušky, vždyť před nimi nedokázali zvítězit už osmkrát v řadě. V tomhle ohledu je to jejich vůbec nejhorší série od sezóny 1991/92, v ní naplno nebodovali dokonce desetkrát za sebou.

Hosté se k úvodnímu zásahu dostali tak trošku šťastnou náhodou. Philippoteaux se rozhodl z levé strany vniknout do šestnáctky, přihrával pak před branku, kde Diagne na bližší tyči ve snaze zabránit možné nebezpečné situaci nakonec ve skluzu zacílil do vlastní svatyně. A ve 22. minutě byli Les Merlus ještě spokojenější.

Jouffre sice vypálil z ostrého úhlu, ale i tak donutil brankáře Costila zasáhnout. Ten míč vyrazil pouze k nohám Warise, jenž ho z vyložené pozice v pohodě doklepával do prázdné brány. Po šestizápasovém distancu se trefil ghanský forvard vůbec poprvé, naposledy skóroval na začátku října proti Bordeaux.

Jenže dvougólový náskok nakonec Lorient neuhájil. Ve 35. minutě Juan Quintero uvolnil v šestnáctce Dembélého, ten si snadnou kličkou posunul balón na levačku a usměrnil ho přesně k bližší tyčce. A o pár minut později bylo vyrovnáno, když krásný technický pokus usměrnil za záda gólmana Lecomteho parádním způsobem Boga.

Druhé dějství už tolik zajímavé nebylo. Hosté se v největší šanci ocitli zásluhou Warise, jenž centr Philippoteauxe usměrnil jen do tyčky, na druhé straně naopak Dembélé zamířil do břevna. Na fotbalové trávníky se mimochodem na posledních patnáct minut vrátil Gourcuff, který si tak po dlouhém zranění dokonce odbyl premiéru v dresu Rennes.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (popř. 1:2) 02

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně (popř. 2:1) 01

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele