38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Lyon 4:1

Remeš navzdory všem předpokladům rozstřílela Lyon, nakonec jí to ale nebylo nic platné. Toulouse totiž zvítězilo v Angers, což znamená, že Les Remois navzdory dnešnímu úspěchu sestupují do Ligue 2. Po dlouhých pěti letech. Les Gones už měli před výkopem druhé místo jisté..

Byl to pro domácí fanoušky zdrcující moment. Po hodině hry (všechny zápasy měly stejný čas výkopu) Remeš vedla díky brankám Mandiho, Diega, Turana a Kyeiho už 4:0, zatímco oba přímí konkurenti - Toulouse a Gazélec - ve svých zápasech ztráceli. Pohled na tvář Nicolase De Prévilleho, největší oporu Remeše a jednoho z největších objevů letošní sezony, po oznámení závěrečných výsledků, byl zdrcující. Takový je ale fotbal.

Provizorní kouč David Guion, který z prvních dvou zápasů na remešské sesli (po vystřídání Oliviera Guégana) nezískal ani bod, dnes jen těžko mohl udělat něco lépe. Les Remois vtrhli na uchlácholeného soupeře jako hladoví psi a Antoine Dévaux už ve třetí minutě hlavou trefil břevno. Na druhé straně na sebe upozornil navrátilec Nabil Fékir, skóre se ale stále neměnilo.

Zlom přišel až po čtvrthodině hry, kdy domácí kapitán Aïssa Mandi zakončoval z bezprostřední blížkosti po Diegově přímém kopu. Diego byl v první půli vůbec nejvýraznější postavou na hřišti; právě jeho výtečný finiš po Charbonnierově přiťuknutí dal Guionovu týmu nadějné poločasové vedení 2:0.

To ale nebyl z domácí strany konec. Rozjetá Remeš opět zvýšila vedení šest minut po změně stran, kdy Turan fenomenální ránou ze 40 metrů dokonale zaskočil Anthony Lopese v hostující kleci. 3:0. Krátce poté Samuel Umtiti fauloval Charbonniera ve vápně a mladík Gréjohn Kyei umístil následnou penaltu do Portugalcova vinglu. 4:0.

Lyon sice dokázal snížit díky trefě Maxwela Corneta, v ten okamžik už však všichni na tribunách sledovali jedinou věc - výsledek zápasu v Angers. A protože Toulouse nakonec zvládlo otočit z 1:2 na 3:2, je s Remeší amen. Alespoň se však dokázala rozloučit dost možná nejlepším výkonem sezony.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele