33. kolo
09.04.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - FC Nantes 2:1

Nesmírně důležitou výhru si připisují fotbalisté Remeše, kteří před vlastním publikem udolali Nantes 2:1 a oživili svoje šance na záchranu. Hrdinou zápasu se stal autor vítězné trefy Nicolas de Préville.

Remeš sice patří k nejslabším celkům ligy, dnes však byla i přesto papírovým favoritem - Nantes to totiž letos venku vůbec nejde. Možná kdyby dnes Kanárci využili hned první šanci, dýchalo by se jim lépe; Kolbeinn Sigthórsson však v osmé minutě pouze napálil břevno, a o tři minuty později se radovali naopak domácí. De Préville rozehrál přímý kop do vápna, kde míč prodloužil Franck Signorino a zakončující Prince Oniangué poprvé propálil gólmana Maxime Dupého.

Oniangué dokonce sám dostal míč do sítě i podruhé, branka ale neplatila. Ne že by to Remeši mělo vadit - domácí drželi otěže zápasu pevně v rukou a ještě do konce prvního dějství měli dvě velké šance na zvýšení. Dévauxova jedovatá hlavička však narazila na bránícího Oswalda Vizcarronda na brankové čáře, zatímco skvělý De Préville ve 41. minutě ztroskotal na Dupém.

Domácí si zahrávali, takže nebylo asi příliš překvapivé, že je Kanárci ve druhé půli potrestali. Po hodině hry Aïssa Mandi nedokázal odklidit míč do bezpečí a dovolil tak Emilianu Salovi pálit z dobré pozice; brankář Johann Carrasso si sice s touto ránou poradil, vyražený míč však našel pouze veterána Johana Audela, který nezaváhal. A nebýt Carrassova pohotového zásahu proti Ermiru Lenjanimu (72'), mohlo být v červenobílé kabině ještě hůře.

Nakonec si však svěřenci Oliviera Guégana zasloužené tři body přece jen vybojovali: deset minut před koncem se De Préville postavil k rozehrání přímého kopu, využil chaoticky postavené zdi i špatně stojícího Dupého a přímou střelou vrátit Remeši vedení. Nantes následně přišlo o vyloučeného Yacine Bammoua, přesto ale mohlo slavit alespoň bod - to by ale Sala nesměl na poslední chvíli ztroskotat na bránícím Mandim.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele