22. kolo
24.01.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - AS Saint-Étienne 1:1

ASSE bylo známé tím, že s oblibou vyhrávalo svá utkání tím nejtěsnějším možným rozdílem. Do 89. minuty střetnutí s Remeší všechno nasvědčovalo tomu, že jim i tentokrát postačí jeden gól k vítězství. Jenže Aïssa Mandi byl proti.

Christophe Galtier se rozhodl vyrukovat na soupeře s pěti obránci, což se jeho protějškovi Oliveru Guéganovi pranic nelíbilo. Přesto mohl jít jeho tým v závěru první půle do vedení. Diego Rigonato zahrával přímý kop a ne zrovna ideálně postavený Moustapha Bayal Sall málem poslal hlavou balon do vlastní sítě.

Les Verts mohl odpovědět poté, co Alexander Soderlund, jenž zařídil vítěznou trefu v derby proti Lyonu, přihrál Jean-Christopheovi Bahebeckovi. Ten vystřelil, leč Anthony Weber jeho slibný pokus zblokoval. Hned po změně stran se gólu zachtělo Nicolasovi De Prévilleovi, nicméně Stéphane Ruffier byl velmi pozorný.

V 60. minutě centroval Jonathan Brisol na Soderlunda, který sklepnul na Bahebecka, jenž si na hraně pokutového území udělal prostor, aby mohl pohodlněji po zemi trefit prostor za zády Johnnyho Placideho - 0:1. ASSE nevyhrálo dvakrát za sebou od září a jak se tak blížil závěru zápasu, začalo se čím dál více soustředit na defenzivu.

A to se ukázalo jako chyba, protože Galtierova družina zapomněla, že soupeř má v sestavě Aïssu Mandiho. Pravda, svou chybkou mu dost pomohl Kévin Théophile-Catherine, díky čemuž mohl čtyřiadvacetiletý obránce zužitkovat centr Jaby Kinkavy a dloubnout balon mezi tři tyče - 1:1. Remíza ponechává Remeš tři body nad sestupovým pásmem, zatímco ASSE po dvaadvaceti kolech okupuje šestou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele