8. kolo
26.09.2015 20:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

SC Bastia - Toulouse FC 3:0

Svátečnímu střelci mohou v Bastii děkovat za přerušení série čtyř proher: demolici Toulouse dirigoval veterán středu obrany Sébastien Squillaci, který vstřelil hned dvě branky. Triumf 3:0 se zrodil už v prvním dějství, vítězný gól zaznamenal kapitán Julian Palmieri..

Rychlý start do utkání zajistil Korsičanům posun na provizorní jedenáctou příčku; naopak Les Violets se i nadále trápí, propadli se až na šestnácté místo a jejich jediná výhra se stále datuje do prvního kola, kdy si vyšlápli na Saint-Étienne. Od té doby jsou svěřenci Dominique Arribagého neúspěšní.

Domácím chyběl distancovaný teenager Francois Kamano, i bez svého útočného klenotu však Ghislain Printant dokázal vtisknout týmu ofenzivní tvář; na hrot se postavil veterán Brandao a hned v osmé minutě měl prsty v první brance zápasu, když hlavičkoval po Mostefově centru do břevna. Míč se následně odrazil k Palmierimu, který z dorážky nezaváhal.

Stadion ve Furiani není pro toulouské hosty vůbec oblíbenou půdou, nevyhráli zde jediné z předchozích osmi prvoligových utkání a i dnes začalo být brzy jasné, že se na této statistice nic měnit nebude. Po půlhodině hry se po přímém kopu dostal k zakončení Squillaci a nadvakrát překonal uruguayského gólmana Maura Goicoecheu. O dvě minuty později pak bývalý stoper Arsenalu na zadní tyči po rohu hlavou zvyšoval už 3:0.

Squillaci si tak ve svých pětatřiceti letech vůbec poprvé připsal dvě trefy v jediném zápase, a za tohoto stavu už nebylo po změně stran prakticky o co hrát. Les Violets si protáhli nejhorší start do sezony za posledních deset let, celý druhý poločas strávili v bezcílném, neefektivním tlaku a pohodlně vedoucí domácí ani reálně neohrozili.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele