1. kolo
08.08.2015 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - Stade Rennes 2:1

Bastia vstoupila do nového ročníku Ligue 1 velmi bojovným výkonem a nakonec dokázala zvítězit nad favorizovaným Rennes v poměru 2:1. Hosté se sice dostali do vedení krátce před přestávkou, nicméně Bastia dokázala během poloviny druhé půle výsledek otočit a hubené vedení udržela až do závěrečného hvizdu. A to i přes to, že více jak čtvrthodiny dohrávala bez vyloučeného brazilského útočníka Brandãa.

První dvacetiminutovka byla z obou stran velmi opatrná, navíc byla vidět velká nerozehranost plynoucí z nepřesností v rozehrávce. Do první vážnější příležitosti se dostali domácí právě zásluhou Brandãa. Ten si po pasu z levé strany elegantně zpracoval míč na prsa a tvrdě vypálil k bližší tyči, nicméně z úhlu trefil jen boční síť. Rennes se dostalo do vedení ve 40. minutě, trefil se Giovanni Sio.

Pro něj měl tento zápas velmi zvláštní náboj, neboť loni působil právě v Bastii a v patnácti odehraných zápasech ji pomohl k záchraně hned pěti brankami. Po centru Baala z levé strany do pokutového území se dobře uvolnil Giovanni Sio a zblízka hlavou uklidil balón do sítě. Bastia výrazně přidala po změně stran a po pouhých pěti odehraných minutách ve druhém poločase bylo vyrovnáno.

Po krásném pasu na zadní tyč zasáhl Floyd Ayité balón ve skluzu a s pomocí břevna ho dopravil do branky, jednalo se vskutku o nádherný gól. Od této chvíle dominovali na hřišti domácí a v 56. minutě mohli navýšit svůj náskok. Po nádherné kombinaci na jeden dotek vypálil ke vzdálenější tyči François Kamano a jen excelentní zákrok brankáře Costila prozatím uchránil Rennes od pohromy. Nicméně právě Kamano se prosadil o třináct minut později.

Po rohovém kopu z pravé strany se ve skrumáži na hranici brankového území nejlépe zorientoval právě Kamano a v pádu dopravil míč k levé tyči, brankář Costil se po něm natahoval marně. Bastia si lehce zkomplikovala situaci v 78. minutě, kdy byl Brandão po zásluze vyloučen za kopnutí protihráče do stehna. Nicméně hosté přesilovku využít nedokázali a domácí branku do konce zápasu neohrozili ani jednou.

Autor: Viktor Sandev / staderennais.fr, sc-bastia.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
cetto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele