23. kolo
30.01.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Lyon 1:0

Lyon si po nezvládnutém derby na půdě St. Étienne a domácí remíze s Marseille nenapravil reputaci ani na horké korsické půdě. Bastia dokázala díky jedinému gólu bouřliváka Brandaa vyhrát potřetí v řadě před vlastními fanoušky a posunuli se už na třinácté místo tabulky. Hosté naopak dále paběrkují jen v nudném středu tabulky.

Jen jednou za posledních devět utkání v rámci Ligue 1 dokázal OL před tímto kolem naplno uspět. A ani nyní se mu nezadařilo. Nový korsický lodivod Francois Ciccolini si tak vlastně lepší premiéru ani nemohl přát. O vítězství nakonec jeho svěřenci nepřišli ani v závěru, který dohrávali bez vyloučeného Cioniho, jenž ostře atakoval Gréniera.

Les Gones nemají stánek Stade Armand Cesari dlouhodobě příliš v oblibě. Z šesti posledních střetnutí tam naplno uspěli jen v jednom jediném případě. Po čtvrthodině předvedli akci, po které se mohli ujmout vedení. Gonalons si naběhl na bližší tyč na centr z rohového kopu, prodloužil ho za sebe, kde Lacazette jen o kousek na míč nedosáhl.

Taktika Bastie byla po celou dobu zřejmá. Vlastně nikoho vůbec nepřekvapilo, že směrem dopředu nesmí postoupit ani o krok a soustředila se hlavně na bránění. Do další větší možnosti se tak Olympqiue dostal až po přestávce, kdy už byl na hřišti střídající Grénier. A právě po jeho akci mohlo dojít k rozvlnění sítě.

Svým centrem hledal na bližší tyčce nabíhajícího si Lacazetteho, míč najednou propadl před brankáře Lecu a k dorážce už se chystal Tolisso, a ačkoli zkušený bek Squillaci se svými spoluhráči měl co dělat, aby nedošlo k zakončení, stalo se tak. Naštěstí pro domácí střelu hostujícího záložníka zablokoval útočník Coulibaly.

V 69. minutě Bastia vyučila svého soka z produktivity. Maboulou prodloužil dlouhý nákop Lecy za sebe, N'Gando našel přihrávkou v šestnáctce Brandaa a ten z blízkosti v klidu zacílil. Vyrovnat se snažil Lacazette po pobídce Corneta, Umtiti dobře hlavičkoval po rohovém kopu Gréniera, ale v obou případech svůj tým podržel Leca.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Muj boze co to zase je....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele