13. kolo
08.11.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 0:1

Jihofrancouzské derby nakonec lépe zvládlo Nice, které díky jedinému zásahu Valéreho Germaina poskočilo na šesté místo tabulky a vrátilo se pevně do bojů o evropské poháry. Marseille naopak nedokázala navázat na své poslední tři vítězství v řadě, před vlastními fanoušky letos v lize padla už potřetí.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře a už v 16. minutě se radovali z vedení, které jim vydrželo až do konce. Wallyson Mallmann poslal přihrávku dopředu na rozeběhnutého Germaina, ten se o míč nenechal obrat Rekikem ani Sparagnem a pravačkou pak zamířil přesně k tyči. Gólman Mandanda se po střele jen marně natahoval.

Další šance na řadu přišla zhruba až za půlhodiny a opět jí měl na starosti OGC. Ben Arfa i přes posledních několik chudých let prokázal, že po návratu na domácí trávníky v Ligue 1 patří k nejlepším hráčům, a jakmile se zbavil Rekika, z těsného úhlu vystřelil, tentokráte ale Mandanda zasáhl.

OM v tomhle zápase neměl k dispozici Cabellu ani Diarru, kteří byli vykartovaní, kvůli zranění chyběl i Alessandrini. Kouč Míchel tak dal prostor Romaovi a Ocamposovi, jež se snažili na trenéra udělat dojem, aby si základní sestavu zasloužili dlouhodobě. A nepředvedli se v úplně špatném světle.

Druhý jmenovaný ve 44. minutě nestřílel úplně špatně, i když v gól jeho příležitost nevyústila, vyrovnat se snažil v 50. minutě rovněž Romao, ani on však neuspěl, jelikož jeho zakončení nebylo jednoduše přesné. Dost nebezpečný byl také pokus Batshuayie z levé strany, avšak brankář Hassen dokázal balón zkrotit.

Jinak ale hra Les Phocéens spíše drhla a byl to naopak soupeř, který si mohl tři body pojistit dávno. Opět hodně hrozil Ben Arfa, jenž v 66. minutě ztroskotal na Mandandovi, pět minut před koncem hostující záložník vymyslel pozici pro Traorého, ten ale pálil vedle. V 87. minutě Ben Arfa vystřelil ještě jednou, ovšem poslal míč jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 popř. 1:1

02

Reagovat
patrikhm

A nebo taky 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele