23. kolo
29.01.2016 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Lille OSC 1:1

Je to oficiální: Marseille dnes devátým domácím zápasem bez výhry v řadě stanovila nový neslavný klubový rekord. A mohlo být ještě hůře - remízu 1:1 proti Lille zachraňovali Les Phocéens až doslova v poslední vteřině..

Dosavadní historická hodnota osmi po sobě jdoucích domácích neúspěchů se datovala až do roku 1962; teď už je ale překonána. Sébastien Corchia poslal na Vélodrome hostující Dogy do vedení v 57. minutě a zdálo se, že je hotovo. Lille odehrálo velice dobrý zápas a tři body by si jistě zasloužilo; navíc Marseille muselo dohrávat bez vyloučeného Abdelazize Barrady. Jenže mladík Antoine Rabillard byl jiného názoru a v šesté minutě nastavení nečekaně srovnal na konečných 1:1.

Lillois přitom představovali potenciálně schůdného soupeře. Poslední tři vzájemné zápasy totiž prohráli, a i dnes zpočátku tahali za kratší konec. Georges-Kévin N'Koudou mohl zúročit sebevědomý marseilleský nástup vedoucí brankou, nechal ale pouze vyniknout hostujícího veterána mezi tyčemi, Vincenta Enyeamu. Ani Yohann Pelé, nečekaná náhrada za domácího kapitána Steve Mandandu, se v utkání nenudil; Benzia však svoji šanci po Pavardově pasu trestuhodně zahodil, když nedokázal zpracovat míč, a Boufal pro změnu pálil z dobré pozice mimo.

Skvělý Pavard se nakonec přece jen dočkal. Jeho další pas byl domácí obranou zkrocen pouze napůl, odražený míč zpracoval Rio Mavuba a nahrál jej Boufalovi; tomu stačilo se rozhlédnout a posunout balon na Corchiu, který jej na kraji vápna zpracoval, zbavil se pozornosti bránícího N'Koudoua a z ostrého úhlu propálil vybíhajícího Pelého. A záhy to mohlo být 2:0: Corchia tentokrát nahrával a míč se dostal k Mouniru Obbadimu, jehož halfvolej jen těsně minul domácí bránu.

Lille v těchto chvílích jasně dominovalo, a kdoví, jak by utkání skončilo, kdyby Boufal proměnil svůj samostatný nájezd; místo toho však obrovitý Pelé rozpřáhl ruce a potenciálně rozhodující branku zablokoval. Kdyby byl Boufal místo pokusu o zakončení vybídl volného Érica Bauthéaca, mělo by Marseille jistě smůlu. Místo pojistky tak zbytek utkání plynul v permanentní nejistotě s šancemi na obou stranách: Cabellovu ránu zblokovala hostující obrana, aktivní Boufal zahodil další gólovku.

Rozhodovat se tak muselo až ve frenetickém závěru, kdy byl nejprve Barrada vyloučen za tvrdý faul na Benziu. Lille však výhra nebyla souzena - hluboko v nastaveném čase fauloval Morgan Amalfitano a domácí dostali šanci rozehrát poslední přímý kop. Paolo De Ceglie hlavičkoval, Enyeama se vytasil se skvělým zákrokem. Míč se ale následně odrazil k volnému Rabillardovi, který jej z bezprostřední blízkosti bez problémů zasunul do brány. Pro Lille je to krutý výsledek, jásat ale nemohou ani fanoušci Marseille..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele