10. kolo
18.10.2015 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Lorient 1:1

Olympique Marseille uhrál doma s neoblíbeným soupeřem jen bod, díky čemuž zůstává v dolní polovině tabulky, zatímco Les Merlus drží solidní osmou pozici.

První velikou příležitost viděl Stade Vélodrome v 8. minutě, kdy z hranice pokutového území zahrával Michy Batshuayi přímý kop ... a s přispěním Benjamina Lecomteho trefil břevno. Následná dorážka Romaina Alessandriniho nemohla být uznána pro ofsajd. Následně předvedl parádní práci s míčem Rémy Cabella, ale slibnou akci zakončil střelou vedle.

Po dvaceti minutách hry šli domácí do vedení. Lucas Ocampos mírně ve vápně přizvednul balon, s čímž očividně nepočítal Francois Bellugou, takže jej kulatý předmět zasáhnul do ruky. Batshuayi poslal svou penaltu do protipohybu brankáře, díky čemuž si připsal na konto sedmý gól a osamostatnil se na čele tabulky střelců před dotírajícími Cavanim, Ben Arfou a Zlatanem Imbrahimovićem.

OM si nadále udržoval převahu - Ocamposova střela ale za zády Lecomteho neskončila. V podstatě k překvapení všech to byl jeho protějšek, Steve Mandanda, kdo musel nedlouho před poločasem lovit balon ze své sítě. Bellugouův dlouhý centr vypadal jako snadná kořist pro Nicolase N’Kouloua, nicméně jeho krajan Benjamin Moukandjo jej šikovně odstavil, a pak už stačilo jen zachovat klid v zakončení - 1:1.

Druhý poločas začal halfvolejem Rémyho Cabelly a další střelou Lucase Ocampose. Lorient odpověděl z protiútoku, když musel Mandanda krýt pokus Romaina Philippoteauxe. Pak se ke slovu opět dostal Cabella, jenže jeho hlavičku ve správný okamžik uklidil Pape Paye. Alessandrini měl v závěru k radosti opravdu blízko, leč Lecomte znovu čaroval. S remízou budou nepochybně více spokojeni Ripollovi svěřenci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další 1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Měli by se už pomalu začít probouzet!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty SOU zapykany 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele