15. kolo
29.11.2015 21:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 3:3

V dohrávce 15. kola francouzské Ligue 1 padlo úctyhodných šest branek. Ty nakonec způsobily, že si Olympique Marseille a AS Monaco body rozdělily.

Na gól se na Stade Vélodrome čekalo jenom něco málo přes deset minut. Pak totálně propadla domácí obrana a Romain Alessandrini měl před sebou snadnou úlohu, neboť stál dostatečně blízko branky. Minout ji by tedy byl pořádný prohřešek - 1:0. V 18. minutě zahrával přímý kop Fábio Coentrao. Balon se dostal až k neobsazenému Almanymu Touréovi, který se ocitl v dosti podobné situaci, jako předtím konkurent na druhé straně - 1:1.

Velkou hrozbou pro soupeře Marseille je v této sezoně především Michy Batshuayi. Ten o sobě dal proti knížecímu klubu poprvé výrazněji vědět ve 36. minutě, když přetlačil obránce Wallace, aby mu neuniknul Alessandriniho centr. Ke škodě své, svých spoluhráčů, trenéra Míchela a příznivců OM však trefil pouze břevno.

O tři minuty později udeřilo na druhé straně hřiště, když si to Almany Touré neohroženě štrádoval až na místo, odkud poslal hosty do vedení - 1:2. To jim vydrželo až do 51. minuty. Tehdy totiž z práce Karima Rekika vytěžil maximum Batshuayi, díky čemuž si připsal na konto desátou přesnou trefu. Má jich tedy na kontě stejně jako Zlatan a jen o jednu míň, než vedoucí kanonýr Benjamin Moukandjo z Lorientu - 2:2.

V minutě sedmapadesáté málem Coentrao s Tourém vykouzlili třetí gól pro Monaco. Jenže tentokrát byl Mandanda pozorný. Portugalský obránce se ale své trefy dočkal. V 72. minutě mu přistál na hlavě centr z kopačky Eldersona a Leonardo Jardim se na lavičce znovu radoval - 2:3. Jenže na jihu Francie ještě zbývalo do konce dvacet minut.

Domácím stačilo pouze deset k tomu, aby vyrovnali. Střídající Lucas Ocampos (bývalý hráč Monaka) chtěl vystřelit, ale tento záměr se mu vůbec nepovedl, což dokonale zmátlo Danijela Subašiće, takže Georges-Kevin N’Koudou mohl na bližší tyči dát výsledku jeho finální podobu - 3:3. Monaco je před vloženým kolem sedmé, Olympique Marseille tlí na jedenácté pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

kříž no

Reagovat
Gedofrey

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele