8. kolo
27.09.2015 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Angers SCO 1:2

Poprvé od roku 1978 se Angers dočkalo vítězství na Stade Vélodrome. Trápící se Marseille jen potvrdila, že není v posledních týdnech vůbec v dobrém rozpoložení, a to je rozhodně dobrá zpráva pro Liberec, který ve čtvrtek hraje na její půdě v rámci Evropské ligy. Domácí mají v Ligue 1 po osmi kolech jen osm bodů.

Jsou to opravdu krušné časy pro jednoho z francouzských gigantů. V lize OM nevyhrál už potřetí v řadě, ba dokonce s nováčkem soutěže před vlastními fanoušky padl. Pokud předvede obdobný výkon příští víkend v derby proti PSG, úspěchu se jen těžko dočká. Angers naopak i nadále mile překvapuje. S patnácti body je pořád v kontaktu s čelem tabulky.

První půlhodinku se na hřišti neudálo nic zajímavého, tedy snad kromě Barradovy střely z přímého kopu z 27. minuty, která skončila vedle. Na druhé straně hosté kopali ve 38. minutě penaltu. Obránce Bouka Moutou si chtěl ve vápně udělat kličku, vrazil do něj ovšem Cabella, a tak sudí Lesage ukázal na bílý puntík.

Angers nabídnutou šancí nepohrdlo, gólman Mandanda skákal k tyči, ovšem exekutor Mangani pokutový kop zahrál v pohodě doprostřed brány. Po přestávce se Olympique hnal za vyrovnáním, nicméně brankář Butelle si postupně poradil s Batshuayiem, Sarrem i Cabellou. Batshuayi pak ještě rozehrál standardku jen pokusem vedle brány.

Nevyužité šance nakonec přišly domácí draho. V 70. minutě Ketkeophomphone rozehrál volný kop z levé strany centrem do šestnáctky, Thomas se dokázal odpoutat od útočníka Lucase Ocampose a zamířil k Mandandově tyčce. Míchelovi svěřenci se chytli stébla naděje o osm minut později, stačili však už jen korigovat.

Doré ve vápně kopl pronikajícího Lucase Ocampose a Lesage musel už podruhé v řadě nařizovat pokutový kop. K němu se postavil Batshuayi, který úspěšně prostřelil Butelleho, ačkoli ten dokázal vystihnout ten směr, kam marseillský forvard mířil. Ve zbytku utkání si Angers těsné vedení již pohlídalo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele