22. kolo
24.01.2016 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 1:1

Šlágr 22. kola Ligue 1 vítěze nepoznal. Olympique Lyon totiž na svém novém stadionu, který zažil rekordní návštěvu čítající 56 506 diváků, uhrál pouze bod za remízu s Marseille.

Marseille nevyhrála v Lyonu od roku 2007 a zřejmě i pod dojmem z této pramálo lichotivé statistiky se rozhodl trenér Míchel spíše pro defenzivnější taktiku a rychlé protiútoky. Jeden z nich vyústil v rohový kop, po jehož rozehrání se k hlavičce dostal Rolando, a nebýt na brankové čáře stojícího Sergiho Dardera, šli by hosté do vedení.

Domácí brankář se pak musel vypořádat s nebezpečím, které pro něj připravil aktivní Georges-Kevin N’koudou. Ten o pak nasadil housle M’Biwovi, díky čemuž procedil balon na Batshuayie, který však z ostrého úhlu zamířil pouze do bližší tyče. Steva Mandandu jako první hodlal prověřit Alexandre Lacazette. Hostující brankář mu ale včasným vyběhnutím příležitost zmařil.

Činit se musel i ve 35. minutě, kdy za jeho záda kroutil míč levačkou Rachid Ghezzal. A ve výborných zákrocích pokračoval i po změně stran. Nejprve vychytal Dardera, ovšem to nejlepší si schoval na dobu, kdy se zápas přehoupnul do své závěrečné třetiny. Tehdy se parádně proletěl vzduchem, aby překazil radost Mathieu Valbuenovi.

Hned v následující minutě přenechal Batshuayi Sarrův centr Rémymu Cabellovi, který se trefil přesně po zemi z hranice pokutového území - 0:1. Nový kouč Lyonských Bruno Génésio následně poslal na hřiště Corentina Tolissa, který se nejprve zastřeloval, aby mohl v 79. minutě po Valbuenově asistenci vyrovnat - 1:1.

Lyon sahal po třech bodech. A dost možná by je i získal, kdyby OM neměl mezi třemi tyčemi Steva Mandandu, jenž vychytal Lacazetta. A protože Tolissova hlavička z bezprostřední blízkosti potom letěla nad břevno, skončilo tohle utkání skutečně remízou. Ta nechává celek z přístavního města na osmém a ten z regionu Auvergne-Rhône-Alpes na devátém místě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bod málo Vzhledem k tomu, kolik jsme měli ke konci zápasu šancí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele