20. kolo
09.01.2016 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - ES Troyes 4:1

Léčba novým trenérem zatím Lyonu svědčí. Na ostřejší zkoušku Les Gones stále čekají, Bruno Génésio ale nástup zvládá s přehledem - po pohárové výhře 7:0 nad Limoges dnes úspěšně debutoval i v lize, kde jeho svěřenci doma rozstříleli poslední Troyes 4:1. Dnešní zápas byl také premiérou na zbrusu novém Stade des Lumieres..

Skóre otevíral už po 18 minutách hry navrátilec Alexandre Lacazette; hosté se sice následně dokázali dostat zpět do hry díky krásné dalekonosné ráně Fabiena Camuse, lyonskou ofenzivu ale na uzdě dlouho neudrželi. Vítězný gól si připsal Rachid Ghezzal, skóre následně v závěru uzavřeli střídající Jordan Ferri a Claudio Beauvue. Pro obhájce stříbrných medailí to znamená ukončení šestizápasové série bez výhry, která stála místo kouče Huberta Fourniera; naopak Troyes nadále prodlužuje rekordně špatný start. Ani podvacáté v řadě nedokázalo získat tři body.

Lacazette se vrátil do sestavy po měsíční absenci a dal rychle najevo, že chce hodit nepodařený podzim za hlavu: po zpracování Grénierova pasu se zbavil pozornosti bránícího Anele Ngcongcy a přízemní ránou ke vzdálenější tyči poprvé propálil mladého gólmana Paula Bernardoniho. Nadšené publikum tak mohlo oslavit jeho devátý gól v sezoně. Na 2:0 málem zvyšoval sváteční střelec Samuel Umtiti, jeho efektní nůžky po Tolissově pasu však branku těsně minuly.

Aktivní Tolisso nabil zkraje druhé půle Lacazettemu na druhý gól, loňský nejlepší střelec ligy však rovněž pálil mimo - a Troyes, které v té době už dávno mohlo prohrávat výraznějším rozdílem, místo toho nabralo nečekané sebevědomí. Domácí brankář Anthony Lopes, který se do té doby spíše nudil, musel v 64. minutě likvidovat nejprve Camusovu povedenou ránu a následně i Thiagovu hlavičku z rohového kopu.

Tuniský playmaker Camus se nakonec přece jen prosadil - jeho překrásná rána z třiceti metrů do vinglu bude jasným kandidátem na gól kola. Lopes neměl sebemenší šanci. Troyes tak získalo naději na nečekané body, nakonec se však projevil obrovský rozdíl v kvalitě obou mužstev a už v 72. minutě Lyon opět vedl. Ferri si vyměnil míč s Christophe Jalletem a ten našel přesným pasem Ghezzala, který obešel Bernardoniho a suverénní ránou upravil skóre na 2:1. Byla to jeho první trefa od loňského března - a jelikož se tento mladý odchovanec narodil ve čtvrti Décines-Charpieu, kde leží i nový stadion, fanoušci ocenili jeho gól mohutnou salvou veselí.

V tu chvíli už bylo jasné, že Lyon o body nepřijde; konečné skóre se však ještě v závěru měnilo. Devět minut před koncem rozehrál Ghezzal krátký roh na Gréniera, který nabil Ferrimu na parádní volej - 3:1. Poslední slovo měl Beauvue, o jehož budoucnosti v lyonském dresu stále panují určité pochyby; dnes však ex-guingampský forvard svoji roli splnil dokonale. Poté, co jeho přímý kop v nastavení zlikvidovala hostující obrana, zahrávali Les Gones ještě poslední roh, a z něj už se obávaný hlavičkář na zadní tyči prosadil. Asistenci si připsal Christophe Jallet.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele