33. kolo
10.04.2016 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - Stade Rennes 3:0

Hatem Ben Arfa znovu úřadoval! Byl z toho hattrick a výhra 3:0 nad Rennes.

Že to les Aiglons myslí s pohárovou Evropou vážně, vážněji než konkurent z Rennes, začali dokazovat prakticky už od samého úvodu zápasu. Centr Ricarda Pereiry tečoval na břevno vlastní branky Romain Danzé a volný míč uklidil za čáru Nampalys Mendy. Hezké, jen kdyby nestál v ofsajdu. Po půl hodině hry tedy musel otevřít skóre zápasu Hatem Ben Arfa.

Sylvain Armand ve vápně fauloval Jeana Michaëla Seriho a devětadvacetiletý záložník s tuniskými kořeny, jenž Serimu před nedovoleným zákrokem přihrál, otevřel z pokutového kopu skóre - 1:0. A čtyři minuty před pauzou se prosadil zase, tentokráte ze hry. Po trase Germain-Pléa-Koziello se míč dostal k Ben Arfovi, jenž si naběhnul do uličky mezi Armandem a Fernandesem a přízemní střelou zvýšil na 2:0.

V 56. minutě byl hattrick dokonán. Benjamin André přišel o balon, a pak už stačilo jen najít horní roh Costilovy brány - 3:0. Pro Hatema Ben Arfu to byl už šestnáctý zásah v sezoně, díky čemuž se mezi ligovými kanonýry dělí s Alexandrem Lacazettem o druhou příčku. Co na tom, že za vedoucím Zlatanem zaostávají o celých čtrnáct branek.

Po hodně hry ještě testoval Yoana Cardinaleho renneský Jeremie Boga, ale nic z toho nebylo. Zbytek utkání se už žádné vyložené příležitosti nevyskytly, takže OGC Nice okupuje čtvrtou pozici s dvoubodovou ztrátou na Monaco a Lyon. Příště se utká právě s Lyonem, zatímco Rennes bude napravovat dojem v duelu s Guingampem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele