22. kolo
23.01.2016 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

OGC Nice - FC Lorient 2:1

V Nice to s bojem o poháry myslí opravdu vážně. Les Aiglons dnes porazili vzpurný Lorient 2:1 i přesto, že před vlastními fanoušky prohrávali; vítězný gól si připsal mladý záložník Vincent Koziello.

Vše podstatné se odehrálo už v prvním dějství. Les Merlus poslal do vedení věrný křídelník Yann Jouffre, Nice má ale letos v kádru jednu ohromnou zbraň - Hatema Ben Arfu, který vyrovnával svojí už třetí brankou v posledních dvou zápasech. Koziello pak stvrdil obrat těsně před odchodem do kabin. Jihofrancouzský tým tak protáhl svoji sérii ligové neporazitelnosti na pět zápasů a protáhl se dokonce na provizorní druhou příčku. Z té jej sice může v neděli sesadit Monaco, už teď je ale jasné, že Puelovi svěřenci zakončí víkend nejhůře třetí.

Naopak forma Lorientu upadá - jediná výhra z posledních devíti zápasů znamená, že tématem číslo jedna by v oranžové části Bretaně stále mělo být především udržování bezpečného odstupu od sestupové zóny. To znamená sbírat body. Když se oba týmy poprvé utkaly začátkem prosince, výsledkem byla nudná bezbranková remíza; něco takového by Les Merlus nejspíš brali i teď. Místo toho se ale (po svém dobrém zvyku) rozhodli od začátku útočit a ve 24. minutě po zásluze slavili vedení: Jouffre si vyměnil míč s Jeannotem a chladnokrevně zakončil.

Zábavné první dějství však teprve vstupovalo do své druhé poloviny. Další slovo měl už hrdina Ben Arfa, který v minulém kole sestřelil Angers dvě penaltami; tentokrát skórovat pro změnu ze hry, když si vyměnil míč ve vápně s Koziellem a přízemní ránou k zadní tyči propálil gólmana Benjamina Lecomteho. Byla to jeho jubilejní desátá trefa v sezoně. Gólovou radost následně zažil i sám štírek Koziello, který si ji za svůj výkon rozhodně zasloužil. Minutu před koncem první půle se míč od Seriho dostal ke Germainovi, který neváhal a levačkou našel skvěle postaveného záložníka; tomu už pak stačilo napřáhnout a ostrým volejem zakončit.

Také po změně stran pokračoval zábavný fotbal - jak se ostatně sluší a patří na dva týmy, jejichž devizou je letos především ofenziva. Lorient nehrál špatně, do jasných šancí se ale příliš nedostával; naopak na druhé straně ještě několikrát zahrozil neúnavný Ben Arfa. Claude Puel se ještě odhodlal premiérově poslat na hřiště Rémiho Waltera, novou posilu z druholigového Nancy; skóre se ale už nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele