37. kolo
07.05.2016 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 2:0

Hatem Ben Arfa sice tentokrát neskóroval, ale jelikož to za něj obstaral v závěrečných minutách Valére Germain, porazilo Nice konkurenta ze Saint-Étienne. A když si poradí za týden s Guingampem, obsadí v celkovém zúčtování čtvrtou příčku, což se Orlům podařilo naposledy před třemi lety.

Jako první se přitom mohli prosadit hosté. Nolan Roux se však neprosadil díky tomu, že Vincent Koziello stál přesně tam, kde stát měl. Šest minut před odchodem do šaten přihrál Germain na Alassaneho Pleu, jehož vychytal Stéphane Ruffier. Ten může nadále směle doufat, že si zahraje na červnovém domácím EURU.

Les Aiglons ve druhé půli ještě více přitlačili na pilu a Ben Arfa mířil z přímého kopu těsně vedle. Stejně si chvíli poté počínal i jeho spoluhráč Jean Michaël Seri. Pomalu to vypadalo, že Ruffier znovu udrží čisté konto, díky čemuž by měl na dosah hranici 700 minut bez obdrženého gólu. Jenže závěr utkání jej o nulu připravil.

A hned dvakrát, dalo by se napsat. V 86. minutě centroval Plea na Germaina a ten si poradil bravurně - 1:0. V 89. minutě pak vytěžil maximum z přihrávky Mahamane Traorého - 2:0. Nice má teď na kontě 60 bodů a Les Verts o dva méně. Galtierův tým se v posledním kole utká s Lille, které doufá, že PSG obhájí prvenství v Coupe de France. Pak by si totiž taky zahrálo evropské poháry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele