14. kolo
21.11.2015 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Stade Reims 3:1

Montpellier dokázal doma porazit Remeš 3:1 a prohloubit tak narůstající krizi hostujícího týmu. Ten sice po trefě kapitána Anthonyho Webera z 12. minuty vedl, Mustapha Yatabaré se ale postaral o rychlé vyrovnání a o konečném výsledku rozhodli ve druhé půli Souleymane Camara a Bryan Dabo..

Courbisův tým má v poslední době velice slušnou formu - tři výhry a remíza z posledních čtyř zápasů znamenají posun na čtrnácté místo, daleko od sestupového pásma, a zdá se, že tragický úvod sezony je zapomenut. Naopak Remeš zažívá přesně opačný vývoj situace - v době, kdy Les Pailladins trpěli na dně tabulky, hráli Remois o poháry, teď však prohráli už pošesté (!) v řadě a v tabulce se propadli o skóre za svého dnešního soupeře.

Hosté přitom začali svižně a podařilo se jim otevřít skóre, když Diegův přímý kop našel na kraji vápna Webera, konkrétně jeho hlavu. Radost jim však nevydržela dlouho: ve 21. minutě rozehráli Les Pailladins roh z pravé strany, Dabo nacentroval na Yatabarého a zkušený forvard chladnokrevně zavěsil. Byla to jeho první trefa od letního příchodu z Trabzonsporu.

Do druhého dějství se nicméně Courbis rozhodl úspěšného střelce stáhnout a nahradit ho jiným zasloužilým veteránem, Souleymane Camarou - což se ukázalo jako skvělý tah. Senegalský forvard totiž dokázal obejít gólmana Kossi Agassu a střelou do prázdné zaznamenal svůj jubilejní 50. gól v Ligue 1. Montpelllierskou radost následně znásobil příchod Morgana Sansona, objevu loňské sezony, který se na hřišti objevil poprvé od dubna.

Sansonovo vyléčené koleno bylo možná největším pozitivem dne, jinak totiž Montpellier vyhrál spíše se štěstím. Za hosty totiž mohl z dalšího přímáku vyrovnávat Diego, napálil však pouze břevno; šest minut před koncem se pak po Boudebouzově rohu prosadil všudybyl Dabo a uzavřel konečné skóre na 3:1 pro Courbisův tým.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

1 s velkým bojem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele