5. kolo
12.09.2015 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 1:2

Málo platné, Saint-Étienne sice nezáří, ale výhry sbírá naprosto spolehlivě. Přesně tak, jak jsme u svěřenců Christophe Galtiera za poslední roky zvyklí. Dnes Les Verts získali cenný triumf na půdě trápícího se Montpellieru, který sice alespoň vstřelil svůj první gól sezony, porážce 1:2 ale přesto nezabránil..

Pro hosty šlo o třetí výhru v řadě (a šestou proti Les Pailladins); radost jim nezkazil ani Marveauxův úspěšný pokus z nastaveného času, který zkazil gólmanovi Ruffierovi další čisté konto. Montpellier tak zůstává přikován ke dnu tabulky, naopak Sainté se dotáhli na tříbodový rozdíl k vedoucímu PSG.

První šanci si přitom připsali domácí, konkrétně jednadvacetiletý Quentin Cornette, který si odbýval svůj prvoligový debut; Ruffier si však s jeho střelou poradil, a ve 24. minutě už šli Štěpáni do vedení. Valentin Eysseric rozehrál přímý kop z úctyhodné vzdálenosti, míč propadl montpellierskou obranou a brankář Jonathan Ligali jej dokázal vyrazit pouze ke Kévinovi Monnet-Paquetovi, který akrobatickými nůžkami našel Moustaphu Bayala Salla. Senegalský stoper následně nekompromisním volejem zblízka otevřel skóre, i s přispěním teče bránícího Ramyho Bensebainiho.

Les Pailladins se pokoušeli reagovat Congrého hlavičkou po Boudebouzově rohu; další gól v prvním dějství však už nepadl, přestože na druhé straně kapitán Hilton dovolil svojí chybou Rouxovi pálit přímo na Ligaliho. Domácí kouč Rolland Courbis poslal v poločase na hřiště čerstvého Mustaphu Yatabarého, kýžený efekt se ale nedostavil.

Naopak hostující forvard Nolan Roux - který věděl, že v případě neúspěchu může být nahrazenou novou šestimiliónovou posilou Robertem Bešićem - po změně stran otevřel svůj střelecký účet v zeleném dresu. Kapitán Loïc Perrin skvěle vybojoval míč a prostrčil jej na šikovného forvarda, který unikl domácí ofsajdové pasti a propálil Ligaliho podruhé.

Les Pailladins se stále nevzdávali a připsali si několik dalších šancí, leč ani Bryan Dabo, ani Marveaux s Boudebouzem Ruffiera nepřekonali. Hostující gólman držel čisté konto po celých 90 minut, nakonec však přesto kapituloval - v nastaveném čase zakroutil Marveaux po Boudebouzově přímém kopu míč krásně do vinglu. Alespoň částečný úspěch pro Montpellier, který nicméně stále čeká na své první vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 věřím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele