7. kolo
24.09.2015 18:55 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Monaco 2:3

AS Monaco díky proměněné penaltě v samotném závěru utkání vyloupilo Stade de la Mosson a zařídilo tak, že po sedmi odehraných kolech zůstane domácí Montpellier přikován na chvostu tabulky.

Nabil Dirar a Kévin Berigaud si v úvodu zápasu připsali každé po dvou nebezpečných střelách. První branka se však zrodila až ve 26. minutě, kdy Danijel Subašić jen vyrazil hlavičku Hiltona a Daniel Congré stál přesně tam, kde stát měl, aby mohl nekrytý předmět dostat za brankovou čáru a poslat svůj tým do vedení - 1:0.

MHSC vycítilo další příležitosti a Jérôme Roussillon neměl po přihrávce Mustafy Yatabarého zase až tak daleko k tomu, aby zacílil akorát k tyči. Chvíli poté si oba spoluhráči role vyměnili a chorvatský gólman ve službách monackého celku se musel činit. Yatabaré sehrál krátce před odchodem do šaten důležitou úlohu při zvýšení náskoku.

Rohový kop vyvolal ve vápně zmatek a Guido Carrillo si nechtíc vstřelil vlastní gól - 2:0. Monaco snížilo v 57. minutě, kdy po rohovém kopu překonal Jonathana Ligaliho z Realu Madrid hostující Fábio Coentrão - 2:1. Ani trenér Courbis, ani jeho svěřenci evidentně s něčím takovým nepočítali, a tak se vlastně nebylo příliš čemu divit, že už o devět minut později bylo srovnáno.

Bernardo Silva přihrál Dirarovi, který sice nacentroval mimo dosah Maria Pašaliće, ale balon doputoval až k Thomasi Lemarovi, který si nedělal vůbec žádné potíže - 2:2. Získat pro svůj tým zase jednobrankovou výhodu se pokoušel střídající Souleymane Camara, jenže neuspěl. V 81. minutě zase mohli domácí děkovat Ligalimu, že zneškodnil hlavičku Bernarda Silvy, která opravdu hóóódně zaváněla gólem.

Nedlouho poté však jen tiše prosil paní Štěstěnu, aby zakroucená střela Stephana El Shaarawyho nedoputovala na místo určení. Jenže to byl nakonec právě strážce svatyně MHSC, kdo se podepsal pod celkově již šestou prohru svého týmu. V nastaveném čase podrazil ve vápně Coentrãa a Fabinho nařízenou penaltu bezpečně proměnil - 2:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele