11. kolo
25.10.2015 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 1:2

Olympique Marseille konečně zabralo, když v souboji dvou trápících se týmů porazilo Lille na jeho hřišti 2:1. To je letos absolutní novinka - Dogy vůbec poprvé odehrály zápas, v němž by jeden z týmů skóroval více než jednou. O branky vítězů se postarali Michy Batshuayi a Romain Alessandrini..

Pro Les Phocéens šlo o první venkovní výhru v sezoně; tři body jim pomohly vzdálit se od sestupového pásma a přeskočit v tabulce dnešního soupeře. Nebyla to sice taková krasojízda jako loni, kdy tehdejší kouč Marcelo Bielsa zvítězil v Normandii suverénně 4:0, ale to hostujícím fanouškům určitě nemusí vadit.

Marseille podobný výsledek opravdu potřebovalo, zvláště pouhých 72 hodin poté, co v divokém zápase Evropské ligy prohrálo v Braze. Dnes však Míchelovi svěřenci začali ve svěžím tempu a byli odměněni ve 37. minutě, kdy Lucas Silva chytrým pasem za obranu našel Alessandriniho; šikovný křídelník se pokusil o lob, který se pouze odrazil od tyče, dorážející Batshuayi už ale v jednoduché pozici nezaváhal.

Po změně stran si oba borci vyměnili úlohy: Batshuayi tentokrát asistoval, když převzal míč od Rémyho Cabelly a vyzval Alessandriniho k zakončení. Někdejší hvězda Rennes neměla zrovna jednoduchou pozici, její nádherná technická rána levačkou z první však nedala gólmanovi Vincentu Enyeamovi žádnou šanci.

To byl pro Lille vážný problém, vzhledem k tomu, jak zoufalý mají Renardovi svěřenci letos útok; v podstatě se dá říci, že pokud neskóruje Sofiane Boufal, je Lille nahrané. Dnes se sice zmohlo alespoň na snížení, to ale bylo všechno. Aktivní Sébastien Corchia sice v první šanci ještě napálil bránícího Rolanda (který následně zblokoval i pokus Renata Crivelliho), z další situace už ale skóroval, když elegantně přizvedl míč nad kapitána Mandandu. Bohužel pro domácí fanoušky tím krátký nápor efektivně skončil a hrdé Dogy se tak nadále potácí u dna tabulky.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Noustress

zápas tragického s ešte tragickejším

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele