8. kolo
26.09.2015 20:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 3:1

Vyznat se letos v Bordeaux, to dá tedy pořádnou fušku. Po utrpěném debaklu ve vloženém kole na půdě Nice totiž domácí překvapili možná i sami sebe a svůj velký nezdar napravili výhrou nad Lyonem. O druhý gól Les Girondins, už svůj druhý během uplynulých dvou kol, se mimochodem postaral český záložník Jaroslav Plašil.

Mužstvo Willyho Sagnola se evidentně rychle oklepalo z těžké porážky na jihu Francie. A vůbec nemyslelo na fakt, že s Olympiquem v posledních třech sezónách před vlastními fanoušky vždy padlo, jednou navíc 0:4 a jednou dokonce 0:5. Hosté situaci markantně podcenili a klesli v tabulce na šesté místo.

Tu největší chybu pak asi udělal kouč Hubert Fournier, který se od minulého klání s Bastií rozhodl hned pro šest změn v sestavě. Úplně chyběl útočník Lacazette, kapitán Gonalons seděl na lavičce, naopak Rose, Mvuemba a Cornet nastoupili v základu vůbec poprvé v sezóně. Byl to zřejmě příliš citelný zásah do obvyklých pořádků.

Třeba Cornet s Beauvuem v útoku jen marně nacházeli společnou řeč. Celkově byla hra Les Gones dosti nespořádaná. Čehož ve finále využilo Bordeaux. Do dobré možnosti se dostal nejprve Saivet, jehož střelu dokázal zablokovat Umtiti, Plašil se následně snažil dorážet, ale z voleje zamířil jen nad.

V 17. minutě pak padla první branka utkání. Diego Rolán poslal balón za obranu na Khazriho, ten si pro něj doběhl do vápna a i z úhlu překonal vyběhnuvšího gólmana Lopese. Hosté mohli srovnat zásluhou Tolissa, jenže ten centr z rohového čtvrtkruhu od Valbueny usměrnil jen hlavou vedle Carrassovy svatyně.

Závěr půle pak jasně vyšel Bordeaux. Ve 40. minutě Khazri z rohového kopu poslal míč na Plašila, který na bližší tyči, i s pomocí teče Ferriho, hlavou skóroval. O pět minut později pak Khazri, s dvěma asistencemi a jedním gólem muž tohoto utkání, poslal oblouček na Pabla, jenž i ve velkém výskoku dopravil balón nohou do sítě.

Druhý poločas byl méně dramatický než ten první. Lopes se musel potit proti šanci Diega Rolána, na druhé straně Carrasso likvidoval příležitosti Ferriho a Ghezzala. V 78. minutě se Les Gones dočkali jen jednoho korigujícího gólu. Ghezzal svůj centr z rohu poslal na hranici malého vápna, odkud hlavičkující Beauvue přesně zakončil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele