7. kolo
23.09.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

GFCO Ajaccio - Stade Rennes 1:1

Korsiku už má Rennes pro letošní sezónu za sebou. Zaplaťpánbůh, říkají si zajisté hosté. Jedinou porážku totiž doposud utrpěli hned na úvod v Bastii a právě teď nebyli daleko od další. Gazélec Ajaccio ovšem na ostrově všechny body nakonec neudržel, neboť na konečných 1:1 srovnal v poslední minutě Giovanni Sio.

V Ajacciu se jen potvrdilo, že bretaňský celek je evidentně hodně závislý na záložníkovi N'Tepovi. Bez něj to Rennes prostě v některých pasážích hry dosti skřípalo. Ačkoli bylo v utkání favoritem, jelikož jeho poslední výsledky mu po šesti kolech dokonce určily průběžné druhé místo, překonat defenzívu GFCO se mu zdařilo až v závěru.

Domácí vstoupili do utkání aktivně. Do první větší šance se už ve 3. minutě propracoval Mangane, ten ovšem nedokázal svou střelu usměrnit mezi tři tyče. O jedenáct minut později málem udeřili na druhé straně hosté. Doucouré si naběhl na centr Danzého, jeho střelu k tyči ale dokázal zlikvidovat brankář Maury.

Les Gaziers čekali na svou první vstřelenou branku dlouhých 485 minut, tentokráte se doba od té další podstatně zkrátila. Larbi v nastavení prvního poločasu původně zamýšlel, že standardku rozehraje pasem do šestnáctky, k překvapení však se míče absolutně nikdo nedotkl, ten se odrazil od země a zaplul přesně k tyči za záda brankáře Dialla.

V 53. minutě se snažil náskok navýšit Zoua po centru od Diay, jenže zakončení z těžké pozice nezvládl. V 58. minutě na druhé straně napřáhl z dálky Sylla, jenže jeho pokus bez větších problémů zkrotil Maury. Že má však Rennes jedny z nejlepších posledních třicetiminutovek zápasů, potvrdil i tenhle duel.

V 70. minutě musel Maury likvidovat hlavičku Sia, o pár chvil později úspěšně čelil i nebezpečné střele Grosického. I když deset minut před koncem mohl pojistit vítězství Larbi, jehož pokus však skončil jen mimo, vzal si poslední slovo Sio, který z blízkosti dorazil míč do branky po sklepnutí od Danzého.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele