37. kolo
07.05.2016 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - Paris Saint-Germain 0:4

Souboj papírově nejsilnějšího a nejslabšího týmu Ligue 1 dopadl podle očekávání a Gazélec Ajaccio je tak jednou nohou zpět ve druhé lize. Mistr z Paříže svého soka rozmontoval na jeho půdě 4:0 a stanovil nový bodový rekord jediné sezony ve Francii - 92. Do konce sezony se pak Blancovi svěřenci mohou vyšplhat až na 98 korálků. Edinson Cavani vstřelil hattrick, přidal se i Zlatan Ibrahimovic..

PSG mělo tak obrovskou kvalitativní převahu, že se vlastně nemuselo ani snažit. V nudné první půli hosté zdánlivě mimochodem zcela kontrolovali hru a na bránu vystřelili jenom jednou - což jim stačilo k poločasovému vedení. Dnes skvělý Ángel Di María narýsoval centr do vápna, gólman Clément Maury situaci podcenil a Cavani hlavičkoval do odkryté sítě. Sám Di María ještě před změnou stran napálil z přímého kopu břevno.

Domácí věděli, že pokud chtějí mít záchranu ve vlastních rukou, musí proti PSG získat body; ve 48. minutě už však bylo jasné, že k tomuto scénáři nedojde. Nezastavitelný Di María poslal do vápna další pas, Cavani si zpracoval míč stehnem a s ledovým klidem zvýšil na 2:0. Od té doby už Korsičané na hřišti prakticky vůbec nebyli.

Ibra si dokonce dovolil nevídanou věc, když přestřelil prázdnou bránu z malého vápna; Cavani byl ale ve střelecké formě a v 58. minutě zkompletoval hattrick, opět hlavou, tentokrát po Kurzawově pasu z levé strany. Maury sice ještě vychytal další gólovku Lucase, finální slovo ale mělo opět PSG - konkrétně Ibra, který zpracoval Maxwellův míč a chladnokrevně zavěsil. Nyní tak má ještě dva zápasy k tomu, aby překonal klubový rekord Carlose Bianchiho pro nějvětší počet gólů v sezoně. Chybí mu ještě dva.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 (2x Ibrahimović)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele