3. kolo
22.08.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Stade Reims 1:0

Nantes zatím nenápadně, ale zato s jistotou sbírá cenné body. Dosud ještě nedostalo ani gól a po výhře nad doposud stoprocentní Remeší se mu podařilo přeskočit svého soka v tabulce. Tři zápasy, skóre 2:0 a sedm bodů - vypadá to, že kouč Michel Der Zakarian postavil u Atlantiku dokonalý stroj na efektivitu..

Jediný gól zápasu zajistila nová posila Emir Lenjani; levý bek přišel z Rennes jako náhrada za kapitána Oliviera Veigneaua, jenž odešel do Turecka, a Nantes se začal vyplácet hned od prvního zápasu. Ostatně domácí byli dnes mírným favoritem, prohráli pouze čtyři z posledních 18 domácích ligových duelů, takže se výsledku nakonec není příliš co divit.

Nebýt veterána Kossi Agassy, který dnes slavil jubilejní 100. start v Ligue 1, byli by na tom hosté ještě hůře. Už v osmé minutě se sedmatřicetiletý Tožan musel vytáhnout proti jedovce Johana Audela, krátce nato dal opět na odiv své reflexy v souboji s ránou Kolbeinna Sigthórssona. Nantes soupeře vůbec nepouštělo do hry a pouze zahazovalo šance; další si připsal mladý středopolař Valentin Rongier.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil; Agassu trápil zejména Sigthórsson, hostující gólman se ale překonával a v 56. i 59. minutě Islanďanovy šance eliminoval. Zdálo se, že půjde o jeden z těch zápasů, kdy brankář sám vlastními silami vychytá svému týmu bod.. Jenže zhruba 20 minut před koncem se Agassa zranil, mezi tyčemi jej nahradil Johnny Placide, a o chvíli později domácí konečně udeřili.

Vítězný gól se zrodil z povedeného brejku, jejž zakončoval překvapivě Lenjani - albánský bek se zničehonic zjevil ve vápně a nechytatelnou ránou k zadní tyči zničil remešské naděje na bod (a protažení úspěšné série na začátek nové sezony). To se psala 77. minuta. Hosté se samozřejmě snažili s výsledkem ještě něco udělat, nakonec se jim to však nepovedlo; pouze Nicolas de Préville pálil v samém závěru ze slušné pozice mimo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele