25. kolo
06.02.2016 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Montpellier HSC 1:1

I v deseti hráčích dokázal Lorient vybojovat bod v domácím souboji s Montpellierem. Hosté skórovali těsně před obrátkou, když se prosadil Kévin Bérigaud, ve 49. minutě pak dokázal na jeho zásah odpovědět na druhé straně Jimmy Cabot, nová posila z Troyes, který zaznamenal premiérovou trefu v novém dresu.

Ve vloženém kole Les Merlus předvedli na půdě PSG slušný výkon, byť si nakonec přivezli jen porážku 1:3. Tentokráte se vrátili k rozestavení 4-4-2, přičemž v útoku operoval navrátilec do základní sestavy Moukandjo spolu s Warisem. Už ve 3. minutě se druhý jmenovaný dožadoval penalty po kontaktu s Hiltonem ve vápně, ale sudí Lesage na bílý puntík neukázal.

Otevřít skóre mohl také Le Goff, jenž dobře zapracoval na levé straně, nicméně na hostujícího gólmana Pionniera nevyzrál. Montpellier poprvé výrazněji zahrozil ve 35. minutě díky Martinovi, který si všiml, že brankář Lecomte není mezi třemi tyčemi v ideálním postavení, jeho střela ze 40 metrů však skončila jen na břevně.

Krátce poté se musel ze hřiště předčasně pakovat Bellugou, který v souboji s Boudebouzem trefil soupeře kopačkou do břicha. Červená karta byla zkrátka na místě. Ve druhé minutě nastavení prví půle se pak hosté ujali vedení, Ninga zleva poslal přihrávku do šestnáctky, kde Bérigaud zamířil mezi nohy Lecomteho.

Lorient se svým soupeřem doma neprohrál už osmkrát v řadě a usilovně se snažil, aby tahle série pokračovala i nadále. Vyrovnání se dočkal čtyři minuty po přestávce. Jouffre s Mesloubem dobře zakombinovali na hranici vápna, míč se pak dostal k volnému Cabotovi, který ho ihned z první poslal přesně k tyčce.

Vrátit vedení na stranu MHSC se snažil v 58. minutě Ninga, s jeho pokusem si ovšem Lecomte nadvakrát poradil. V 66. minutě si zachytal také Pionnier, jenž musel likvidovat střelu Moukandja. Čtyři minuty před koncem Lecomte vyrazil hlavičku Camary, naopak zakončení Raphaëla Guerreira dokázal zablokovat hostující bek Congré.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele