2. kolo
15.08.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Lyon 0:1

Hodně pikantní zápletku měl zápas mezi Guingampem a Lyonem. Domácí byli o něco lepším týmem - rozhodně předvedli proti loni stříbrnému soupeři nebojácný výkon - nakonec je však popravil muž, který byl ještě loni jejich největší zbraní. Po jediné trefě Claudia Beauvueho vyhrál Lyon na Roudourou těsně 1:0.

Beauvue přestoupil z Guingampu do Lyonu letos v létě a s ním odešlo trenérovi Gourvennecovi i 17 loňských gólů - kdo ví, jestli by se bretaňský klub vůbec zachránil, nebýt jeho. A Les Gones už poznávají, jakou výhodou je tohoto muže mít ve svém středu: v zápase byli jasně horším týmem, Beauvueho rána ze 79. minuty však k bodům stačila.

Pozdější hrdina přitom začal zápas pouze na lavičce; v základní sestavě jej vedle Alexandra Lacazetta nahradil Nabil Fékir, jehož stabilní pozici 'desítky' zaujal nově příchozí Mathieu Valbuena. To je na papíře ohromná síla, v prvních 45 minutách se však téměř nedostala ke slovu. Fékir sice prověřil domácího gólmana Mamadoua Samassu nepříjemnou ránou z dálky, jinak ale diktovali tempo domácí.

Mohl za to zejména Nicolas Benezet, letní posila z Évianu. Jeho standardní situace způsobovaly v lyonské obraně často pořádný zmatek, a nebýt výtečného reflexu Anthonyho Lopese, byl by Lyon v poločase takřka jistě prohrával. Moustapha Diallo nebezpečně hlavičkoval po Benezetově rohu už po čtvrt hodině, mladý Portugalec v lyonské bráně ale odolal.

Po změně stran působili Les Gones o něco živějším dojmem, přesto však stále postrádali dravost ve finální třetině a spasil je až kousek štěstí a Beauvueho schopnost udeřit v pravý čas. Ferriho pas nešťastně tečoval Ben Angoua, takže míč propadl až ke střídajícímu útočníkovi, který jej pozvedl nad vybíhajícího Samassu. Následně se fanouškům svého bývalého klubu omlouval, body to však Guingampu nevrátilo - a když Lopes ve spolupráci s Biševacem v samém závěru zlikvidoval šanci ex-lyonského Jimmyho Brianda, bylo jasné, že domácím zůstanou pouze oči pro pláč.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad 1.vítězství OL v začínající nové sezoně L1.

Tip: 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele