17. kolo
06.12.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 1:1

ASSE nakonec může být šťastné za to, že Valentin Eysseric proměnil v 78. minutě penaltu. Jinak by totiž s Rennes téměř jistě prohrálo. Tak si alespoň připsalo bod za remízu 1:1.

Les Rouges et Noirs se v tomto duelu osmělili jako první. Juan Quintero našel výborným pasem Pedra Henriqueho, jenž vypálil na Ruffiera, který ovšem balon vyrazil. Hráč Rennes se tedy dočkal až nedlouho před závěrem první půle. Giovanni Sio do toho pořádně šlápnul a pláchnul domácí obraně. Jeho přihrávku nedokázal zastavit Loïc Perrin, tudíž před Henriquem byla už snadná úloha - 0:1.

Kapitán Les Verts mohl odčinit zaváhání ještě před závěrečným hvizdem, nicméně poté, co se ukázkově položil do hlavičky, mu radost ze vstřelené branky sebral Benoit Costil. Jeho protějšek se musel činit po návratu z kabin, když pozornost vyzkoušel Ludovic Baal. Pak se svěřenci Christopha Galtiera dostali do velice slibného protiútoku, jenže střídající Neal Maupay jej zakončil střelou mimo.

ASSE pak jako by došly nápady. V útoku začalo být téměř úplně bezzubé a faul Sylvaina Armanda na Romaina Hamoumu tak přišel jako učiněný dar z nebes. Eysseric příležitostí nepohrdnul a poslal Costila na druhou stranu - 1:1. V samotném závěru se ještě pokoušel o lob Hamouma, ale hostující jednička jej konečky prstů vytěsnila do bezpečí.

Saint-Étienne se tedy nyní nachází na šesté pozici s tříbodovou ztrátou na třetí Caen. Do konce roku celek z regionu Rhone-Alpen ještě čekají dva důležité souboje s Monakem a Angers SCO, tedy s přímými konkurenty v boji o pohárové umístění. Rennes se propadlo na desátou příčku a ve zlepšení bude doufat v utkáních proti Caen a Guingampu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele