14. kolo
22.11.2015 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:2

ASSE doma nestačilo na Marseille a promarnilo šanci se bodově dotáhnout na druhý Lyon a třetí Caen. Hostům přitom vedle výhry svědčí i vyrovnanost francouzské nejvyšší soutěže.

Brankové příležitosti odstartovala ta, jíž měl na svědomí Romain Hamouma. Střela z jeho kopačky byla vskutku výživná a mířila do horního rohu brány, leč Steve Mandanda výborně zakročil. V 16. minutě měl velikou gól na levačce Lassana Diarra. Hráč, jehož bratranec byl zabit při teroristických útocích v Paříži, orazítkoval spodní stranu břevna, od níž se balon odrazil do Stéphana Ruffiera a od něj do bezpečí.

Následně se znovu připomněl Hamouma, ale jeho hlavička nebyla přesná. Po půl hodině hry kroutil, kroutil svůj pokus za Mandandova záda Kévin Monnet-Paquet, ale dokroutil jenom na tyč. Chvíli poté centroval Assou-Ekotto a jednička OM se skvěle vyznamenala proti hlavičce Vincenta Pajota. Poločas směřoval ke svému závěru a v ten moment se ledy na studeném Stade Geoffroy-Guichard pohnuly.

Brice Dja Djédjé utekl po pravém křídle a našel Georges-Kevin N’Koudou. Ten hodlal z dobré pozici vystřelit, nicméně jeho úmysl se nechtíc proměnil ve fajnovou přihrávku pro Michyho Batshuaye, který tak mohl přesně zacílit podeváté v sezoně - 0:1. Ten samý hráč mohl přidat jubilejní desátou trefu hned po změně stran, ale Ruffier byl proti.

V jednapadesáté minutě už ale do jeho branky padl balon znovu. Batshuayi tentokrát nahrával N’Koudouovi, jenž si to namířil do vápna, odkud vystřelil a kulatý předmět s nechtěnou velkou pomocí Loïka Perrina skončil mezi třemi tyčemi - 0:2. Oba střelci nadále zlobili, o čemž se po hodině hry přesvědčil okradený Renaud Cohade, jenže gól z toho nebyl, protože dobrou obrannou práci odvedl Pierre-Yves Polomat.

Zbytek zajímavostí obstaraly dva přímé kopy - ten Hamoumův zamířil mimo, kdežto ten Batshuaye odklízel Ruffier. Les Verts tedy budou muset napravovat zaváhání proti Guingampu a Olympique Marseille se v prestižním duelu na domácím Stade Vélodrome pokusí vyzrát na AS Monaco, které v tomto kole těsně přehrálo Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 popř. 1:1

01

Reagovat
Gedofrey

1:3 jedeeem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele