6. kolo
20.09.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Nantes 2:0

ASSE si poradilo s Nantes a na kontě má už třináct bodů, což za současné konstelace znamená třetí místo. Oproti tomu Les Canaris zůstávají po dalším nepřesvědčivém výkonu ve spodní polovině tabulky.

Kdo ví, jak by se zápas odvíjel, kdyby Yacine Bammou - zcela osamocen v pokutovém území - mířil už v 6. minutě mezi tři tyče. Nestalo se, takže o dvacet minut později mohli jít do vedení domácí. Florentin Pogba našel dlouhým pasem mladíčka Jonathana Bambu, který si poradil tak zkušeně, že by divák rozhodně nehádal, že hraje teprve svůj šestý zápas na nejvyšší úrovni - 1:0.

Jen o tři minuty později Valentin Eysseric vyzval ke skórování novou akvizici Roberta Beriće, který se pokusil překvapit Rémyho Rioua fikanou patičkou, ale obránce Leo Dubois naštěstí pro Nantes včas jeho úmysl přečetl. Navýšení stavu tedy přišlo na pořad podvečera až dvě minuty po úvodním hvizdu druhé půle.

Vincent Pajot dostal míč do vápna, kde si jej našel Berić, který v zápětí obešel stínujícího Koffiho Djidjiho a zblízka zaznamenal svou první trefu v novém působišti - 2:0. Po hodině hry zlobil především Jonathan Bamba, který nejprve obehrál dva hráče soupeře, aby přihrál do vyložené pozice Eysserikovi, který ale ztroskotal na výborném Riouovi. Jen o chvíli později si osmadvacetiletý gólman držel palce, aby Bambova střela mířila vedle vzdálenější tyče - pomohlo to.

V závěrečné dvacetiminutovce jako by se Galtierovi svěřenci už více soustředili na obranu, což vedlo k tomu, že Ermir Lenjani vyzkoušel z dálky pozornost Stéphane Ruffiera. Více příležitostí si už ale hosté nevytvořili, takže Les Verts mohli celkem v poklidu natáhnout svou sérii neporazitelnosti už na osm zápasů ve všech soutěžích.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele