25. kolo
06.02.2016 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - OGC Nice 1:0

Jediný gól rozhodl vypjaté derby o Riviéru - které zároveň představovalo přímý souboj dvou aspirantů o Ligu mistrů. Domácí Monaco nakonec uhlídalo čisté konto a po těsné výhře 1:0, již vystřelil hlavou Tiémoué Bakayoko, zvyšuje svůj náskok na druhé příčce už na šest bodů. Knížecímu klubu nevadilo ani dohrávání o deseti po vyloučení Nabila Dirara ze 48. minuty..

Utkání mělo od začátku punc boje o pomyslných šest bodů, a fanoušci, kteří očekávali napjatý a vyrovnaný souboj, neodcházeli zklamáni - oba týmy předvedly výborný výkon, jak se na souboj o Ligu mistrů sluší a patří. Hostující Nice v prvním poločase mělo více ze hry a lépe drželo míč, jasnější šance si ale vytvořilo Monaco - nová posila Vágner Love otestovala pozornost gólmana Yoana Cardinaleho už v sedmé minutě. Zkušený Brazilec pak dvakrát zahrozil hlavou, rovněž bez úspěchu (23', 40').

Největší šanci Les Aiglons měl mladý záložník Vincent Koziello, jehož chytrý lob přes Subašiće zastavilo až břevno (20'). Po vyrovnaném a atraktivním prvním poločase rychle přišla první výrazná změna - tři minuty po změně stran dostal rtuťovitý Dirar druhou žlutou kartu za protesty a musel se poroučet pod sprchy. Hosté se rozhodli neotálet a v přesilovce zatlačili svého soka do defenzivy, Monaco ale bránilo ukázkově. Pouze dvakrát se Nice probilo až k zakončení - Germain po skvělé Ben Arfově pobídce nechal vyniknout Subašiće (61'), pár vteřin nato pak neuspěl Rémi Walter.

Třináct minut před koncem pálil Mathieu Bodmer mimo; v tu chvíli se zdálo, že bod bude pro oslabené a defenzivně hrající Monaco maximem. Nakonec ale přišel průlom. Devět minut před koncem rozehrál Joao Moutinho přímý kop, Bakayoko přeskočil svého strážce a skvělou hlavičkou propálil bezmocného Cardinaleho. Hosté se ještě v závěru pokoušeli o zvrat prostřednictvím Doriana Caddyho (88') a Paula Baysseho (90'), leč bez úspěchu. Skvěle chytající Subašić čisté konto nakonec uhájil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele