38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - Montpellier HSC 2:0

Po mizerně odehraném zápase na půdě Lyonu zvládlo Monako udržet alespoň třetí pozici a v příštím roce se v předkole popere o Ligu mistrů. Svěřenci Leonarda Jardima si totiž pohlídali domácí duel s Montpellierem, proti němuž se dokázali trefit v první půli Ivan Cavaleiro a z penalty také Fabinho.

Dostat se na druhou pozici, a mít tedy jistotu milionářské soutěže, bylo pro knížecí klub již nereálné, neboť co se skóre týče, byl na tom daleko hůře než právě lyonský Olympique už před tímto posledním kolem. Nakonec sice oba celky skončily bodově na chlup stejně, poměr mezi vstřelenými a inkasovanými brankami byl ovšem rozhodujícím prvkem.

Uběhly jen tři minuty na časomíře a už se třepotala hostující síť. Dirar unikl podél pravé strany, předložil balón na hranici malého vápna, odkud z blízkosti Ivan Cavaleiro neměl problém zacílit. Ve 26. minutě se ocitl za obranou Vágner Love, navýšit náskok ovšem trestuhodně odmítl, a z blízkosti neprostřelil nohy gólmana Pionniera.

Po půlhodině hry Monako už přece jenom vedlo o dvě branky. Hiltonovi v šestnáctce utekl školácky balón, o nějž následně zabojoval ve skluzu, trefil však pouze Vágnera Lova, a tak byl nařízený pokutový kop. Fabinho pak ukázal, že nemá absolutně žádné nervy, a poslal svou střelu tam, kam potřeboval.

Dá se říct, že Montpellier, který v tabulce skončil na dvanáctém místě, se osmělil až zkraje druhého dějství. Hlavně Sansonova střela byla pro domácí pořádně nebezpečná. Jinak však byl ASM na hřišti i nadále lepším týmem a nemuselo zůstat jen u dvou vstřelených branek. Ivan Cavaleiro trefil tyčku, Vágner Love po úniku zakončoval těsně vedle.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele