23. kolo
30.01.2016 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Angers SCO - AS Monaco 3:0

Takový výsledek možná ani sami hráči Angers nečekali. Po třech porážkách v řadě ale dokázali překvapit Monako a důležitý souboj o druhou příčku zvládli na výbornou. Skvělý výkon předvedl Cheikh N'Doye, který zařídil úvodní dva góly, o další se postaral Mohamed Yattara, a rozdíl mezi oběma týmy je v tuhle chvíli jen dvoubodový.

Tohle byl jeden z nejnepovedenějších zápasů pro knížecí klub v téhle sezóně, který vůbec poprvé po devíti ligových kolech nezískal ani bod. Měl to být především vyrovnaný duel, vždyť i podzimní vzájemné klání, které rozhodl jedinou brankou monacký Mario Pašalič, to jasně naznačovalo.

Hosté vstoupili do utkání aktivně a v první větší šanci se ocitl Bernardo Silva, který ovšem sám před brankářem Letellierem selhal v zakončení. Tohle neproměnění se ve finále ukázalo jako klíčové. V 19. minutě totiž poprvé udeřil N'Doye. Capelleho centr z rohového kopu za záda zasahujícího gólmana Subašiče usměrnil nejprve do tyče Thomas.

K bezprostřední dorážce se poté dostal Saïss a jeho střelu nakonec tečoval do branky senegalský záložník N'Doye. Navýšit náskok se snažil o čtyři minuty později Capelle, Subašič ovšem dokázal jeho pokus vyrazit, ostatně stejně dobře si pak monacký muž v rukavicích vedl u bližší tyčky proti dobré možnosti Sunua.

Angers přidalo druhý zásah dvě minuty před obrátkou. Subašič stačil pokus Sunua vyrazit na břevno, míč se však odrazil zase k dobře postavenému N'Doyemu, jenž už skórovat dokázal. V 55. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto, to když přihrávku Sunua z pravé strany zužitkoval Yattara. N'Doye byl přitom v téhle situaci blízko hattricku.

Kdyby přitom zkraje druhé půle proměnili svoje šance Hélder Costa a Bakayoko, mohlo být utkání ještě zajímavé. Za vlastně jasného stavu se pak hosté již marně pokoušeli o nějaký zvrat. Svůj debut v novém dresu prožil Vágner Love, jenž naskočil do hry z lavičky, ani on však nemohl na vítězství soupeře pranic změnit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (popř. spíše 1:1) 02

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele