21. kolo
17.01.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - SC Bastia 1:1

Toulouse ani doma nezabralo, s rozjetou Bastií dokázalo pouze remizovat 1:1 a oba celky tak dělí od sestupového pásma pouze dva body. Domácí se málem stali obětí kiksu vlastního gólmana Aliho Ahamady, toho však nakonec zachránil vyrovnávací trefou Martin Braithwaite..

Dánský forvard přitom neměl ani nastoupit, při předzápasové rozcvičce si totiž přivodil drobné zranění a v sestavě jej tak nahradil mladík Alexis Blin. Nakonec se však dostal na hřiště v 69. minutě a o osm minut později zařídil dělbu bodů.

Toulouse prohrálo 11 z úvodních 20 duelů sezony, čímž vyrovnalo neslavný klubový rekord ze sezony 2003/04; dnes však Casanovův tým od začátku hýřil sebevědomím. Zatímco Bastia se celou první polovinu pouze bránila, Les Violets evidentně toužili urvat všechny tři body; nebýt skvělého gólmana Jeana-Louise Léky, dost možná by se jim to povedlo. Léca se nejvíce vytáhl parádním zákrokem proti tečované střele Wissama Ben Yeddera.

Kouč Ghislain Printant, pod jehož vedením se Bastia výrazně zlepšila, nicméně o pauze promluvil svým svěřencům do duše a po obrátce se tak herní obraz rychle vyrovnal. Korsičané, kteří pod Printantem dokonce postoupili do semifinále Ligového poháru, šli do vedení prakticky okamžitě - Floyd Ayité našel svým pasem Famoussu Koného, který pod tlakem bránícího Uroše Spajiće napálil tyč. Míč se však následně odrazil od nešikovného Ahamady přímo do sítě.

Toulouse se rychle oklepalo a brzy se vrátilo zpět ke svému platonickému tlaku; hosté však dobře bránili, zatímco Casanovův tým selhával v útočné třetině. Les Violets si svým výkonem určitě říkali o tři body, nakonec však mohou být rádi, že berou alespoň jeden - Ben Yedder sice ve vápně ztratil míč, ten však propadl Braithwaitemu k nohám a dánský šutér pohotově zakončil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitisport tipuje02 .PROČ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele