19. kolo
20.12.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - EA Guingamp 1:1

Toulouse se s Guingampem rozešlo v posledním utkání tohoto roku smírně. Vše podstatné se událo v první půli, v níž padly obě branky, nicméně druhé dějství bylo co týče gólových příležitostí ještě bohatší. Za hosty se trefil v 9. minutě Thibault Giresse, domácí srovnali díky Tongovi Doumbiovi ve 25. minutě.

Fanoušci TFC museli být po shlédnutí začátku utkání dost otrávení. Už takhle se jejich týmu v posledních týdnech vůbec nedaří, rozhodně jim radost nedělá ani předváděná hra, ani výsledky. A vstup se domácím vůbec nevyvedl. Soupeř držel více míč na kopačkách, snažil se tlačit k bráně a nakonec se dočkal zasloužené odměny.

Beauvue našel pěknou přihrávkou volného Mandanneho, který si všiml, že Ali Ahamada vyběhl z branky, takže se ho snažil přelobovat. Toulouský gólman stačil jednou rukou ještě míč vyrazit, nicméně pouze do cesty Giressemu, jenž ho poslal za jeho záda nekompromisní pumelicí mezi jeho nohy.

Tahle branka Toulouse definitivně probrala z vánočního spánku. A během krátké chvíle zahrozil nebezpečný Ben Yedder. Nejprve jeho střela z 11. minuty prolétla kolem tyčky, pak si vzal na starosti přímý volný kop, který skončil na boční síti. O zhruba dvanáct minut později již bylo vyrovnáno.

Regattin získal balón ve středu pole a spolu s Doumbiou pelášili na branku. Prvně jmenovaný pak ve správný moment přenechal balón svému spoluhráči, kterého v šestnáctce nezastavili ani čtyři obránci, a i když si gólman Lössl na střelu šáhl, skončila v jeho síti. Na další šanci si diváci museli počkat až po obrátce.

Úvodní patnáctiminutovka druhého poločasu byla pořádně divoká. Nejprve otestoval připravenost Lössla svým pokusem Braithwaite a jen o chvilku později sudí Ennjimi nařídil pokutový kop. Ve vápně se skácel na zem Spajič po souboji s Angouou, pádu ale evidentně dost přidal. Možná se pískat ani nemuselo.

Jenže Ben Yedder z pokutové značky selhal. Mířil pouze doprostřed branky, kde Lössl střelu vyrazil nohama do bezpečí. V letošní sezóně už polapil druhou penaltu ze tří. Na druhé straně mohl naopak skórovat Beauvue, nicméně z blízkosti napálil jen Aliho Ahamadu. Jen o minutu později pak Ben Yedder hlavičkoval do Lössla.

Zbytek utkání se už vlastně jen dohrával. Bylo vidět, že žádný z týmů nechce inkasovat, a i když Toulouse přece jenom mělo o trošičku více ze hry, nakonec se skóre neměnilo. Poslední možnost si tvořil v 67. minutě Doumbia, jenž se dostal v šestnáctce k odraženému míči, jenže ze slušné pozice ho poslal jen nad bránu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele