32. kolo
12.04.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - EA Guingamp 1:0

Uvolněné Rennes porazilo Guingamp, díky čemuž se dá směle tvrdit, že Ligue 1 je pro příští sezonu zachráněna. Oproti tomu hosté ještě budou mít co dělat, neboť náskok na první sestupovou pozici je pouze čtyřbodový.

I tohle bretaňské derby vyšlo vítězně pro svěřence Philippa Montaniera. Ti, které vede jeho protějšek Jocelyn Gourvennec, však vstoupili do utkání aktivněji. Úvod patřil především Jérémymu Piedovi. Nejprve nasměroval svůj volej jen kousíček vedle branky Benoita Costila, aby v zápětí uklízel na brankové čáře po již překonaném spoluhráči Jonasi Lösslovi.

Abdoulaye Doucouré měl tedy ke gólu velice blízko, ovšem činil se i Lionel Mathis na druhé straně. Jeho tvrdá přízemní rána nadělala Costilovi dost starostí, ale nakonec všechno zvládl. Závěr prvního a úvod druhého poločasu zase patřil domácím. Lössl však vychytal jak pokus Paul-Georgese N’Tepa, tak hlavičku Pedra Henriqueho.

V 67. minutě přišel na hřiště Sambou Yatabaré. A o osm minut později se zase pakoval, jelikož zblízka prozkoumal kotník Cheikha M’Bengueho. Sice v tom nebyl žádný úmysl, ale rozhodčí Gautier stejně poslal Guingamp do deseti. V ten moment chyběla do závěru zápasu ještě čtvrthodina, nicméně domácí početní výhody využili už po pěti minutách od vyloučení.

Volej Oly Toivonena se otřel o tyč a zamířil za záda dánského gólmana - 1:0. Švédského útočníka hned poté vystřídal Habib Habibou, který si během svého desetiminutového pobytu na hřišti připsal dvě dobré šance. Na obě, stejně jako na zmíněnou branku, nahrával další střídající hráč, Polák Kamil Grosicki. Ta druhá byla o poznání výživnější, jenže Lössl si s ní poradil.

Stade Rennes tedy okupuje solidní deváté místo a chybí mu už pouze bod k dorovnání loňského maxima. Že by se jej Les Rouges et Noirs dočkali už příští týden na hřišti Monaka? To Guingampští mají, jak uvedeno, jiné starosti. Dvě následující utkání s Évianem a Caen budou pro tenhle klub, ve kterém do světa velkého fotbalu kdysi nakoukl Didier Drogba, nesmírně důležitá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele