5. kolo
13.09.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - Toulouse FC 2:0

Remeš po třech zápasech pořádně zabrala a porazila Toulouse.

David N’Gog zamířil po šesti letech strávených v Anglii zpět do své vlasti. Nikoliv do PSG, ale do Remeše. A sotva si mohl představit ideálnější start. Jelikož hned jeho první střela na branku v novém působišti byla gólová. Odaïr Fortes se skvěle uvolnil na levém křídle, přihrál N’Gogovi, který trefil přesně do vzdálenějšího rohu Boucherovy branky - 1:0.

Následujících dvacet minut se míč potuloval především po kopačkách hostujícího celku, nicméně jeho hráči se k žádné vyložené příležitosti nepropracovali. Udeřit tedy znovu mohlo na druhé straně. N’Gog si zopakoval spolupráci s Fortesem, avšak tentokrát jej Zacharie Boucher vychytal. Do šaten šli tedy domácí s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas začalo Toulouse aktivněji a po deseti minutách se mohlo dočkat vyrovnání. Pavle Ninkov se ocitl sám ve vápně, a tak nelenil a vystřelil. Střelu však zblokoval Valentin Roberge a srbský fotbalista se domníval, že si pomohl rukou. Rozhodčí Alexandre Castro však jeho domněnku nesdílel, takže se žádná penalta nekopala.

Vyrovnat se pokoušel také Issiaga Sylla, nicméně Johnny Placide si s jeho pokusem vcelku s přehledem poradil. V 65. minutě se do hlavičky položil Wissam Ben Yedder, jenže v tu chvíli stál v ofsajdu. Od té doby začali domácí znovu přebírat otěže zápasu a tři minuty před vypršením řádné hrací doby se dočkali pojišťující branky.

Po rychlém protiútoku se řítili čtyři hráči Remeše na tři soupeřovy obránce a opět to byl Odaïr Fortes, kdo předvedl vynikající práci. Nejprve obehrál Moubandjeho, aby v zápětí poslal milimetrovou přihrávku na nohu Gaëtana Courteta, jenž se zblízka nemýlil - 2:0. Stade Auguste-Delaune se tak dočkal první výhry v nové sezoně a Stade Reims se minimálně do nedělního večera posunulo mimo sestupové území.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele