20. kolo
10.01.2015 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - AS Saint-Étienne 1:2

Může Saint-Étienne teoreticky ještě zaútočit na titul? S Les Verts se v průběhu sezony počítalo maximálně v boji o Ligu mistrů, jejich aktuální forma - s níž evidentně neotřásla ani vánoční pauza - však může slibovat ještě velké věci. V nesmírně těžkém duelu na půdě silné Remeše zvítězili svěřenci Christophe Galtiera 2:1 a natáhli šňůru neporazitelnosti už na 11 ligových duelů.

Perfektní večer zkazil borcům v zeleném jediný fakt - v poslední minutě totiž vlastním gólem snížil na konečné skóre hostující Romain Hamouma, což znamenalo první inkasovaný gól po dlouhých 703 minutách. Tato nepříjemnost je však vykolejit nemůže, uvážíme-li, že se vyšplhali už na třetí místo v tabulce. "Odskákalo" to trápící se PSG.

Na levém křídle se Galtier rozhodl vyměnit přímočarého Kévina Monnet-Paqueta za techničtějšího Yohana Molla, a to se ukázalo jako dobrý krok; šikovný forvard nedával soupeřově obraně vydechnout a hodně se přičinil o to, že hladoví Stéphanois sevřeli Remeš hned od úvodního hvizdu. Už v páté minutě nadějně centroval Corgnet a Hamoumovi se podařilo namířit míč na bránu, gólman Johny Placide však byl na místě a poradil si i s následnou dorážkou Rickyho van Wolfswinkela.

Jen o pár vteřin později se poprvé připomněl Mollo - i přes svůj nevelký vzrůst dokázal naskočit na Lemoineho pas a hlavou rozezvučet břevno. Další stoprocentní gólovku zahodil van Wolfswinkel, který sice obešel Placideho, ale před prázdnou bránou nedokázal zasunout. Hosté tedy pevně drželi otěže zápasu a potvrzovali, že Remeš patří mezi jejich historicky oblíbené soupeře.

Na druhou stranu je nutno přiznat, že také domácí se dokázali dostat do několika zajímavých situací - Ruffier, hájící více než desetihodinovou sérii bez inkasované branky, se musel nejprve vytáhnout proti ráně Davida Ngoga, skutečnou třídu však předvedl až v souboji s Nicolasem de Prévillem. Nepřišel si na něj ani z rohu Antoine Devaux.

Všechny výše zmíněné okamžiky se udály v prvních 11 (!!) minutách, takže není překvapením, že takto nastavené tempo časem rychle opadlo. Zbytek první půle nenabídl prakticky nic zajímavého, až na její samý závěr - Valentin Roberge stáhl na okraji vápna k zemi pronikajícího Hamoumu, k rozehrání přímého kopu se postavil Mollo a parádně zakroutil míč za Placideho záda.

Pověstný gól do šatny domácím příliš na sebevědomí nepřidal, a mělo být ještě hůře - pouhé tři minuty po změně stran totiž padla druhá branka. Vybíhající Placide sice ještě dokázal vyrazit Tabanouův pas i Wolfswinkelovu střelu, míč se však dostal pouze k Hamoumovi, který využil brankářovy absence mezi tyčemi a zpoza vápna zakončoval do prázdné.

A bylo prakticky rozhodnuto - ASSE nedostává skoro žádné góly, a překonat jejich defenzivu hned dvakrát (nebo dokonce třikrát) by bylo takřka nemožným úkolem i pro silnější týmy, než je Remeš. Ne že by se domácí nesnažili; Ruffier musel opět vytáhnout dobré zákroky proti Diegu Rigonautovi, a Devaux dokonce dostal míč do sítě (gól však nebyl uznán pro ofsajdové postavení blokujícího Diega).

Jestliže celkově si Les Verts tři body zasloužili, bylo by fér uznat, že stejně tak si Remeš zasloužila alespoň snížení - to přišlo až v samém závěru, když si Cohade nešťastně hlavou srazil do vlastní sítě Diegův přímý kop. Na vyrovnání však už Vasseurovi svěřenci nenašli síly, zvláště poté, co byl ještě před finálním hvizdem poslán ze hřiště Conté.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele