21. kolo
17.01.2015 20:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

SM Caen - Stade Reims 4:1

Už to potřebovali jako sůl. Fotbalisté Caen vyhráli poprvé od 25. října a teprve podruhé v sezóně před vlastními fanoušky. A i když se ze dna tabulky nevyhrabali, jsou již blízko bezpečným příčkám. Remeš předvedla jeden z nejostudnějších výkonů v tomto ročníku, přesto se stále drží v klidném středu tabulky.

Caen znovu potvrdilo, že na Remeš umí, a podzimní vítězství 2:0 nakonec zopakovalo i na jaře na Stade Michel d'Ornano. Bylo vidět už od začátku, že svěřenci Jeana-Luca Vasseura touží po výhře opravdu hodně. Neuběhlo ani pět a už se domácí radovali z gólu, protože Roberge si pas Féreta srazil do vlastní branky.

O pár chvil později pak SMC přidal další zásah. Imorou napoprvé do šestnáctky odcentrovat nedokázal, napodruhé už ale ano, a protože v malém vápně byl trestuhodně volný Privat, zamířil z blízkosti v pohodě za záda gólmana Placideho. V Ligue 1 se francouzský forvard načekal na svůj gólový moment celkem 616 dní.

Jenže ještě nebylo vůbec nic ztraceno. Ve 25. minutě totiž N'Gog vnikl do vápna, tam ho fauloval Yahia, takže rozhodčí Rainville nařídil pokutový kop. Charbonnier se pak z bílého puntíku nemýlil, zamířil doprostřed branky, neboť brankář Vercoutre zkusil skočit k pravé tyčce ze svého pohledu.

Vasseurovy hochy ale tenhle moment na kolena nedostal. Ba naopak. Klíčem k úspěchu bylo týmové pojetí hry, které zkrátka slavilo úspěch. Ve 29. minutě vznikl na brankové čáře obrovský závar, Imorou, Privat a Yahia se snažili dotlačit míč do sítě, až se to podařilo poslednímu jmenovanému. Tři branky Caen doma vsítilo naposledy v listopadu roku 2011.

Remeš hrála opravdu špatně a nic na tom nezměnil ani druhý poločas. Svou první a asi i jedinou větší příležitost si vytvořila vlastně až v 50. minutě. Bourillon hledal centrem ve vápně de Prévilleho, gólman Vercoutre dokázal balón odvrátit, ale pouze zpět k protihráči, který následně v koncovce jednoduše selhal.

Po hodině hry naopak mohl navýšit vedení Koita, ovšem jeho pokus dokázal zlikvidovat brankář Placide. Nakonec domácí přidali ještě jednu branku čtrnáct minut před koncem. Tacalfred zahrál v šestnáctce rukou, takže se kopala další penalta. A Koita jí nepohrdl, zamířil totiž po zemi přesně k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele