26. kolo
21.02.2015 20:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

SM Caen - RC Lens 4:1

SM Caen si díky nyní už šestizápasové sérii neporazitelnosti drží pětibodový náskok na první nesestupovou pozici. Na té druhé prozatím zůstává Lens.

Pro domácí příznivce utkání začalo pěkně zvesela. Už v 7. minutě zatarasil nedovoleně Emilianu Salovi ve vápně cestu Abdoul Ba a kopala se penalta, kterou Julien Féret bezpečně proměnil - 1:0. Ve 35. minutě se argentinský útočník sám zapsal do listiny střelců. Hervé Bazile obral o balon Jean-Philippa Gbamina, přihrál Salovi, jenž se nikterak nerozpakoval a z dobrých třiceti metrů trefil přesně k bližší tyči Belonovy branky - 2:0.

O pouhopouhou minutku později se Bazile proměnil v nahrávače ve střelce, když využil další Gbaminovy chyby a z ostrého úhlu zamířil tam, kam měl - 3:0. Jednalo se o jeho čtvrtou branku v sezoně, která zároveň nesmírně potěšila domácí příznivce, zatímco ti hostující byli extrémně nespokojení.

Těsně před pauzou jim však zvednul náladu Alharbi El Jadeyaoui, který snížil na 1:3, nicméně na Caen bylo znát, že hráče tato změna skóre nikterak neznepokojila. Kouč Patrice Garande se rozhodl pro změnu taktiky a na druhých pětačtyřicet minut přikázal svým svěřencům, aby pokud možno hlavně bránili příznivý výsledek. Jediným hráčem, který se častěji potuloval na polovině Lens, byl Emiliano Sala.

A patnáct minut před vypršením řádné hrací doby se to vyplatilo. Féret obral o balon Aristoteho Madianiho, šikovně jej prostrčil na Salu, který špičkou kopačky vsítil svou druhou branku v zápase - 4:1. To už bylo na fanoušky Racingu příliš a pokusili se dostat na hřiště, kvůli čemuž byl zápas na deset minut přerušen.

V závěru pak mohli domácí přidat pátou přesnou trefu, jenže Bazileho razantní pokus nakonec přeletěl břevno. Caen se tedy vyšplhalo na čtrnáctou pozici a těší se na střetnutí s Olympiquem Marseille, kde doufá v další výborný výsledek. Ostatně, když už mohlo remizovat s jedním kandidátem na titul, proč by nemohlo - zvlášť po takto přesvědčivém výsledku - uhrát nějaký ten bodík i s dalším?

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele