13. kolo
08.11.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SM Caen - FC Nantes 1:2

Nantes napravilo poslední nepříliš povedené derby s Rennes a z půdy Caen si odvezlo tři body za vítězství 2:1. Domácí naopak potvrdili svou mizernou bilanci před vlastními fanoušky, kterou mají vůbec nejhorší v lize, a padli již pětkrát za posledních šest utkání. Hosté naopak protáhli sérii neporazitelnosti na osm utkání.

Svěřenci Patriceho Garandeho přitom do tohoto souboje nevstoupili vůbec špatně. Nejprve se do šance dostal Koita, nicméně centr z rohového kopu usměrnil jen nad břevno. Dobrý výkon odvedl Kanté, který následně podniknul dvě dobré akce, po nich vždy Bazile vysílal do dobré pozice Duhamela, jenže ten ani v jednom případě neuspěl.

SMC se dočkal vedení ve 23. minutě. Kanté přenechal na pravé straně míč Duhamelovi, ten díky své síle ustál souboj s Djilobodjim, za vápnem si narovnal míč na levačku a střelou přes obránce Vizcarronda zamířil přesně do šibenice. Byla to opravdu parádní trefa. Duhamel zkrátka své sólo od půlky zakončil nejlepším možným způsobem.

Dá se říci, že až tahle inkasovaná branka Les Canaries probudila. Gakpé nahrával na Bammoua, který ovšem svou volej mohl usměrnit lépe, neboť bek Calvé dokázal balón odvrátit, přitom z blízkosti mohl dorážet Vérétout. Pět minut před obrátkou bylo vyrovnáno. A bylo to kvůli velké hrubici gólmana Vercoutreho.

Po rohovém kopu se do hlavičky položil Vizcarrondo a balón skočil někde na malém vápně. Gakpé se ho snažil ještě tečovat, vlastně ale nemusel. Vercoutre totiž tuhle nepovedenou střelu podskočil a obloučkem mu míč přepadl za brankovou čáru. Bazile ještě v závěru půle nevyzrál na Rioua.

I druhé dějství bylo z obou stran hodně vyrovnané. Duhamel byl pro hosty pořád tím největším nebezpečím, v další slušné možnosti se ocitl po pasu od Kantého, nicméně svůj pokus namířil pouze vedle. Ze standardky se snažil prosadit rovněž Calvé, avšak Riou mezi třemi tyčemi dobře zasáhl.

Gólman Nantes měl také velké štěstí, že Privatova nepříjemná střela skončila nakonec jen mimo. To už však Caen obdrželo druhou branku. Po hodině hry si Vérétout naběhl na kolmici od Bammoua a z vápna zacílil přesně na bližší tyčku. Ani v tomhle případě neměl Vercoutre čisté svědomí, tenhle přízemný pokus se dal polapit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele