11. kolo
25.10.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SM Caen - FC Lorient 2:1

SM Caen se díky vítězství posunulo na čtrnáctou pozici, zatímco FC Lorient nadále padá tabulkou směrem dolů.

V úvodu zápasu bylo na vyprodaném Stade Michel d’Ornano k vidění něco, s čím hosté rozhodně nepočítali. A sice brzký gól v jejich síti, o který se už ve 3. minutě postaral po centru Hervé Bazileho hlavou zakončující Lenny Nangis - 1:0. Po dvaceti minutách hry přihrál Mathieu Duhamel na levé křídlo Bazilemu, který si počkal, až si ten samý spoluhráč naběhne do nebezpečného prostoru před brankou a poslal mu další ze svých přesných centrů. Tentokrát z toho ovšem gól nebyl.

Duhamel neuspěl ani o minutu později. Tehdy už sice zamířil přesně mezi tři tyče, nicméně Benjamin Lecomte nehodlal lovit balon podruhé ze své branky. Nedáš-dostaneš. Pravidlo, které se potvrdilo i tentokrát, neboť po čtyřiadvaceti minutách hry se o vyrovnávací gól přihlásil Jordan Ayew, který byl předtím ve vápně faulován a následně proměnil nařízenou penaltu - 1:1.

Domácí si v úvodu druhé vzpomněli na své postavení v tabulce a hnali se dopředu. Neuspěl však ani aktivní Hervé Bazile, ani jeho spoluhráč Ngolo Kante. V 53. minutě už ale na stadionu znovu vypuklo nadšení. Znovu u toho byl Bazile, který znovu centroval a Lamine Gassama nešikovně zasáhl ve své šestnáctce míč rukou. Na značku pokutového kopu si jej postavil Mathieu Duhamel a střelou pod břevno nedal Lecomtemu šanci - 2:1.

Hostující brankář se naopak vyznamenal o dvacet minut později proti pokusu Nangise. Proti následné technické střele Floriana Raspentina nakonec zasahovat nemusel, neboť mířila těsně mimo. Deset minut před vypršením řádného hracího času se do vápna vydal střídající Walid Mesloub a zkusil svoje štěstí. Jenže střela, o které si zřejmě myslel, že přinese vyrovnání, skončila bezpečně v rukavicích Rémyho Vercoutreho.

Lorient tedy opět ve druhém zápase po sobě nebodoval a jen díky lepšímu skóre netlí v sestupové zóně. Po příštím kole už se v ní ale zřejmě ocitne, neboť los tomu chtěl, aby Les Merlus přivítali na Stade du Moustoir úřadující mistry z PSG. Zato Caen určitě smí proti dalšímu novicovi z Mét směle doufat v solidní výsledek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele