1. kolo
09.08.2014 21:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Marseille 3:3

Hned první zápas Marcela Bielsy na lavičce Marseille ukázal, že fanoušci Les Phocéens se letos nudit opravdu nebudou. Slavný klub vsítil Bastii na její půdě tři branky, zároveň ale třikrát inkasoval a v nejatraktivnějším duelu prvního klubu se tak zrodila divoká remíza 3:3.

Hrdinou utkání se stal domácí Christopher Maboulou, který měl přímý podíl na všech trefách korsického celku. Na bastijské lavičce debutoval někdejší slavný záložník Claude Makélélé, většina zraků však byla upřena na jeho argentinský protějšek - a kontroverzní "El Loco" jasně ukázal proč. Pozdvižení vyvolal už před výkopem, když do základní sestavy jmenoval teprve devatenáctiletého stopera Stéphaneho Sparagnu, který zaplnil místo po distancované opoře Alaixysu Romaovi. Marseille se tak zformovalo do Bielsovy oblíbené formace 3-3-3-1 s Gignacem na hrotu a novou posilou Alessandrinim na křídle.

Sparagnovo nasazení možná jasně potvrdilo, že nový kouč OM opravdu hodlá spoléhat zejména na mládí, hned v první šanci zápasu toho však fanoušci dost možná litovali - novic v marseilleské defenzivě totiž nedokázal odklidit míč, který zpracoval Maboulou (posila z druholigového Chateauroux) a famózní ránou z dobrých 30 metrů málem protrhl síť konsternovaného Mandandy.

Marseille nicméně vyrovnalo už po třech minutách - Benjamin Mendy nacentroval zleva, Gignac ve vzdušném souboji na bližší úspěšně přetlačil Romarice a poslal svoji hlavičku do sítě. Veterán z Pobřeží slonoviny byl vůbec smolařem první půle; to on si totiž po 17 minutách srazil do vlastní brány Thauvinovu střelu a poslal tak Marseille do vedení.

Ještě před koncem první půle mělo Marseille dvě šance na zvýšení náskoku - Thauvinův přímý kop však vyrazil pozorný novic v domácí bráně Alphonse Aréola, zatímco Alessandriniho pokus byl správně zastaven praporkem pomezního. Na třetí gól si tak fanoušci hostů museli počkat do 62. minuty, kdy Sébastien Squillaci zasáhl rukou ve vápně, a nařízenou penaltu bez potíží proměnil André-Pierre Gignac. Zdálo se být rozhodnuto.

Jenže Bastia se nevzdávala, a o čtyři minuty později snížila na 2:3 - z další penaltové situace. Tentokrát byl na vině Benjamin Mendy, který ve vápně fauloval Mabouloua, a Junior Tallo z bílého puntíku nezaváhal. Na konečných 3:3 pak vyrovnal sám Maboulou - a byla to skvělá satisfakce pro mimořádně talentovaného hráče, který mezi lety 2011 a 2013 absentoval z fotbalu kvůli možné srdeční anomálii. Maboulou výtečně zpracoval Brandaův pas, prohnal se kolem Morela s N'Koulouem a střelou mezi Mandandovy nohy vystřelil svému týmu zasloužené vyrovnání.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
PISTOLERO

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele