9. kolo
04.10.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - FC Lorient 0:2

Fanouškům Lorientu se hodně ulevilo - jejich oblíbenci ukázali, že přece jen nezapomněli, jak se vyhrává fotbalový zápas, a Bastii vykradli v poměru 2:0. Naopak korsické publikum začíná pomalu, ale jistě popadat panika: první letošní domácí prohra znamená pád na sestupové příčky..

Jordan Ayew po svém letním příchodu na Moustoir ještě nevstřelil ani gól, nikdo však nemůže říct, že by se nesnažil. Naopak, mladý ghanský útočník bývá většinou jednou z nejvýraznějších postav na hřišti, a nejinak tomu bylo i dnes. Lorient i díky němu konečně přerušil frustrující šňůru čtyř zápasů bez bodu i vstřeleného gólu; dnes rozhodla vlastní branka Mathieua Peybernese a pojišťovací zásah Gillese Sunua, oba na počátku druhé půle.

Bastia naopak nevyhrála pošesté za sebou. V souboji dvou týmů s vyloženě špatnou formou byl od začátku aktivnější Lorient, jehož podle očekávání ofenzivní přístup vyústil už v první minutě ve střelu Benjamina Jeannota. Na druhé straně vypadala dobře šance Juniora Talla z 25. minuty, útočník z Pobřeží slonoviny však pálil pouze do boční sítě.

První zlom přišel ve 48. minutě - po Ayewově přesném pasu to vypadalo, že zakončovat bude Jeannot, ten však vůbec netrefil a míč tak propadl až k dezorientovanému Peybernesovi, který si jej srazil do vlastní sítě. Další Ayewovu střelu vychytal pozorný Alphonse Aréola, a mladý Ghaňan se proto opět převtělil do role asistenta; tentokrát nahrával do vyložené šance Sunuovi, a někdejší talent Arsenalu zkušeně zavěsil.

Vyloženě špatně hrající Bastia se za stavu 0:2 už nezmohla prakticky vůbec na nic, naopak hosté měli ještě vlastní šance na třetí trefu - nešťastný Ayew, kterému gól v oranžovém dresu asi opravdu není souzený, nejprve nastřelil tyč a poté je v souboji jeden na jednoho vychytal Aréola. Pro Les Merlus je však primární, že po měsíční pauze získali další tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele