35. kolo
02.05.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - AS Saint-Étienne 1:0

St. Étienne ztratilo důležité body v boji o třetí pozici a domů z půdy Bastie poprvé po patnácti letech přivezlo pouze porážku, o kterou se v 84. minutě postaral Floyd Ayité. Domácí naopak potvrdili vítězství z posledního kola na hřišti Évianu a udělali tři kola před koncem velký krok k ligové záchraně.

Mužstvo kouče Ghislaina Printanta je jednou nohou tomu cíli, jaký si vytyčilo před začátkem sezóny. V současné chvíli totiž disponuje hned šestibodovým náskokem na sestupové pásmo a jen opravdu výrazný neúspěch v závěru by ho poslal dolů. Les Verts naopak nebodovali poprvé po devíti zápasech.

Bastia byla v první půli přece jenom o něco lepším týmem, alespoň co se vytvořených šancí týče. Největší možnost měl na kopačce ve 29. minutě útočník Kamano, na jehož hlavu nacentroval přesně z pravé strany Ayité, nicméně střelu letící pod břevno fantasticky vyškrábl brankář Ruffier.

Další možnost přišla na řadu až po přestávce. Hostující záložník Gradel sklepl ve vápně míč pro N'Guema, který ihned z první vypálil, nicméně u tyčky skvěle zasáhl brankář Aréola. Korsický celek byl po vítězství o trošku hladovější a ASSE měl v 72. minutě štěstí, že si Ruffier poradil se zakončením Brandaa.

Nakonec domácí fanoušky rozvášnil šest minut před koncem Ayité. Danic poslal z levé strany svou přihrávku někam na hranici šestnáctky, odkud jeho spoluhráč zamířil po zemi přesně k tyči. St. Étienne již v závěru reagovat nedokázalo. Jeho až příliš pasivní hra směrem dopředu nakonec znamenala nejtěsnější možnou prohru.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele