36. kolo
10.05.2015 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RC Lens - Montpellier HSC 0:1

Montpellier získal povinné tři body z půdy již sestupujícího Lens a stále se drží v boji o Evropskou ligu. Hosté se ovšem na vítězství pořádně nadřeli, o jediný gól celého střetnutí se postaral v poslední minutě Anthony Mounier. Domácí bez vyloučeného Loïcka Landreho hráli důstojnou partii, šach matu ale nakonec nezabránili.

Pokud PSG uspěje ve finále Coupe de France, evropské poháry bude v Ligue 1 zajišťovat také pátá a šestá příčka. Na tu právě Montpellier ztrácí po úspěchu v Lens jen tři body. Tenhle zápas byl pro svěřence Rollanda Courbise nesmírně důležitý. Ale dlouho to vypadalo, že ani na pátý pokus nevstřelí venku branku.

Celkem slušně zachytal domácím brankář Riou, jenž po čtvrthodině hry likvidoval přímý volný kop Tieného, zahrozit se snažil rovněž Deplagne, ale též síť nerozvlnil. Riou ovšem tenhle zápas dochytat nakonec nemohl. Už po dvaceti minutách se totiž zranil a mezi tři tyče musel náhradník Belon, teprve devatenáctiletý lenský talent.

Také gólman Ligali na druhé straně musel předvést několik dobrých zákroků pro svůj tým. Především Moore po půlhodině hry svou střelou z hranice vápna pořádně provětral jeho rukavice. Do té doby celkem vyrovnaný duel nakonec poznamenala červená karta Landreho, který v 64. minutě obdržel svou druhou žlutou.

V tu chvíli Montpellier proti oslabenému soupeři začal trošku více tlačit na pilu. Saïhiho střela z voleje skončila nad, Martin pak trefil tyčku, Mounier se Skhirim hlavičkovali vedle. V závěru se Courbisova družina dočkala toužebného gólu. Skhiri hezky uvolnil Mouniera, ten si narovnal míč na levačku a v pohodě zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele